Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Han22 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než první díl - chybí aspoň trochu rozpoznatelný postavy, chybí nápaditý vraždy i zajímavější pointa. Naopak mě celkem bavily různé filmové narážky a rozhovory, co ovšem nepotěšilo bylo vykradení několika slavných filmových scén (např. Základní instinkt a sekáček na led pod postelí). Prostě slabší ve všech ohledech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí a pohlední s budoucí kariérou v showbusinessu před sebou a proto je chce někdo zabít. Nejspíš je to kvůli sračkám, který točej. A sračka je i druhá Temná legenda. Slasher je vesměs klišovitý žánr, takže pokud nemáte solidní zápletku, která by vyvážila relativní nezkušenost v oboru, chce to někoho, kdo v tom umí chodit. Ottman měl k dispozici tupý scénář a on sám o sobě možná umí hrát na klimprklampr, ale na režisérskou stoličku určitě nepatří. Potěší pár známějších tváří, ale tim to taky hasne. 10% ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na 3 , pokud by tam zase nestrašila ta tlustá černá kráva z 1., která se zase pokaždé objeví, jakmile hl. hrdinka vyvázne z nebezpečí ohrožující ji na životě. Doprdele, ona je tam snad hl. postava, nebo co? Já bych ji tedy v životě už nikde nezaměstnal, páč všude kde se objeví, se začne po chvíli vraždit. Ta měla býti ten hl. vrahoun a už ji konečně někdo oddělejte. Ano, plus za ten závěr v blázinci (sestra Batesová: ,,Užil jste si film?´´ Profesor Solomon v kolečkovém křesle s tupým výrazem mlčí. Sestra Batesová ho odváží pryč. ,,To máme tedy hodně společného´´:) který vskutku ocení ti, kterým se líbila 1 a její naprostý konec. Několikerá ´´pointa´´ byla vcelku sranda. Jak říkám, tohle mělo býti na stejném místě jako 1 a navazovati přesně na sekundu tam, kde skončila. A bylo by. Brenda Batesová jest opravdovou star obou filmů a tak to je. Měla je všechny povražditi a opět zmizet do noci.  ,,Brendo prosím, někdo by ti měl pomoct. Už jsem chodila na terapii a jak vidíš, vůbec mi to nepomohlo´´.  Já ji žeru. Pův. jsem tohle chtěl napsati k 1, ale tím bych vyzradil vraha/vražedkyni, takže to použiji až zde, kde je to již nespoilerové.;-) Samoz. pokud si nějaký chytrák nepřečte napřed tohle, haha. Ale nad tím já si myji ruce. Na 3 kašlu. Není tam už Brenda the Urban Killer a navíc, pokud chci squellou Bloody Mary, pustím si 5.díl 1.s. Supernatural. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento druhý příběh má podnázev - POSLEDNÍ ŘEZ............ A opět má povedený a vtipný začátek. CITÁT - Stop, stop !!.......... A k mému potěšení je zde hned na začátku použita legenda o jedné ledvině. ......to se probudíte ve vaně, obloženi ledem a vedle vás na stolku leží ledvina. Posléze zjistíte, že máte na těle jizvu, a sakra, zrovna v místech kde jsou ledviny - to nepotěší. Situace okolo ledviny byla docela drsná. Příběh se odehrává na filmový akademii, kde se mladí lidé učí natáčet filmy. Ale i když tu má každý spoustu nápadů jak točit a jak co dělat, působí snímek v některejch částech docela nudně. Sandy mě bylo líto, ale ona byla fakt pitomá. CITÁT - Ten pes byl dobrej.......... Jak povídám, už to nemá ten šmrnc jako jednička. Mezery mezi legendami jsou delší a než zabijí dalšího, člověk se docela nudí. Scéna ve strašidelném domě je hezká, leč poměrně krátká. A slušně je natočena i finální scéna ve filmařských kulisách. CITÁT - Je film důležitější než život ?.......... Ve filmu si krátkou dobu zahraje i BRENDA ( Rebecca Gayheart ), hlavní postava prvního příběhu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je druhý díl na zhruba stejné úrovni jako jeho předchůdce, jen těžko by se v nich hledali nějaké společné prvky. Obě jsou to tedy dost laciné a nezáživné hororové béčka, které mě příliš nebavili a neoslovili, ovšem každé z jiného důvod. Dvojka tedy doplatila především na až příliš okaté kopírování Vřískotu, na velice nevýrazný spád a tak strašně odfláknutý finále, že by si za něj snad zasloužila rovnou i Odpad! Na druhou stranu ale zas alespoň disponuje rozhodně větším počtem hororovějších ingrediencí, jako pár napínavějších scén a několik efektnějších úmrtí, a pak i výrazně kvalitnějším a sympatičtějším castingem, než tomu bylo v jedničce. Zápletka je každopádně slabá, nemotorně zpracovaná, většinu času se tam nic moc neděje, postavy se tu chovají (opět)jako právě propuštění pacoši z ústavu pro slaboduché, no a již zmiňované finále a v něm odkrytá pointa, je fakt krutý žert, scénáristická zoufalost, prostě katastrofa. Urban Legends 2 tak zkrátka patří do kategorie zcela zbytečných a zapomenutelných pokračování, kdy ovšem s ohledem na kvalitu prvního dílu snad nikdo nemohl očekávat ani nic jiného, než právě tento nudný a nevýrazný blábol. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu můžeme vidět na stole profesora Solomona (Hart Bochner) stát obrázek jeho rodičů. Ve skutečnosti se jedná o fotografii rodičů režiséra Johna Ottmana. (Avalon820)
  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)

Reklama

Reklama