Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele type_B k tomuto seriálu (5)

Vykročení do života (2021) (E02) 

Líbí se mi hudební složka. Jinak navrhuji scénáristům přejmenovat seriál na "Princip nepravděpodobnosti". ()

Smrt na zámku (2021) (E03) 

... aneb esesáci na hradě Kulíkově ()

Dům na konci ulice (2021) (E04) 

Jakkoli nejsem fanouškem Renče ani tohoto seriálu, musím říci, že tento díl šel kvalitou nahoru. ()

Královny krásy (2021) (E05) 

Nehledám všude relismus za každou cenu, a už vůbec ne v detektivkách. V tomto díle však bylo patrné, že někdo celkem dobře znal prostředí. Teda ne že bych se účastnil soutěže krásy; rostou už mi chlupy na uších. A ponožky si měním jednou za tři dny. ()

Reklama

Reklama