Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

zette 

všechny recenze uživatele

Jako nejvetsi pozitiva serialu vidim v tom, ze je proste zabavny. Nevynechal jsem jediny dil a i kdyz jsem mel celou radu vyhrad, vzdy jsem se rad podival. Vysetrovani vrazd bylo strasne zkratkovite a malo propracovane. To vse na ukor vedlejsi dejove linie, ktera sice nejakym zpusobem spojuje jednotlive dily, ale vubec nic neresi a je zbytecna. Mam na mysli mladeho Hermanka. Ten sice roli psychopata zvladl vyborne, ale jinak byl zbytecny. Kazdopadne Renc uz asi nikdy neprekvapi. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejhorší český krimi seroš za posledních minimálně 10 let. Případy jsou nezajímavé a Jitka Čvančarová mě tady neskutečně irituje tím svým ohozem s čapkou na hlavě a havelokem na sobě. Celé je to tak divně blbé a navíc v režii Filipa Renče, který opět ukázal, že nic neukázal. Nebýt Jirky Dvořáka, tak tomu dám odpad, ale jenom díky jemu měním na dvě *. Za mě 45% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Už první díl jasně vymezil, v jakých kvalitách se bude Hlava Medúzy pohybovat, a ze kterých se po celých 8 epizod ani o milimetr nevychýlila. Vůbec nechápu, jak něco takového vůbec někdo mohl seriózně natočit a s klidným svědomím vypustit ven. Z herců byl asi nejvíc v pohodě Jiří Dvořák, kterému jako jedinému šla role policisty uvěřit a působil přirozeně. Hlavní šéfka Jitka Čvančarová byla naprostý úlet, roli jsem jí ani za mák nevěřil a její drsná póza s čepičkou byla opravdu k smíchu. Nejvíc mě zklamal Michal Isteník, z kterého tvůrci udělali mutujícího puberťáka. Scénáře jednotlivých epizod vesměs velice jednoduché, vedlejší linka s nadějným Karlem Heřmánkem ml. působila naprosto zbytečně a rovněž velice hloupě. A to jsem se těšil, že ČT přijde s další povedenou kriminálkou. Bohužel jsem dostal jen nekvalitní špatnou parodii, jakýsi nedomyšlený paskvil, před kterým by se mělo dávat upozornění, že shlédnutí způsobuje nevolnost či silné rozrušení. 2/10. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně to lepší, co se v Česku, v žánru kriminálky urodilo. Filip Renč to zvládl docela dobře a já celou sérii dal za dva dny. A vůbec jsem se nenudil. Ba co víc, na každý další díl jsem se těšil. Celkové hodnocení 42% mi přijde poněkud málo. A taky mě docela zaráží, že dost lidí na Renče nadává. Vidím to úplně jinak. 70%. A klidně bych dal druhou sérií. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zoufale špatná kriminálka s podprůměrnými případy,které dám dvě jen proto,že chvílemi je to až absurdně vtipné - což ovšem předpokládám že nebyl záměr.Scénář děravý,režie příšerná a všechny ty rádoby cool veletoče s kamerou otravné.Korunu tomu nasazují herci.Uječená Čvančarová,které prostě nevěřím drsnou policajtku,macho Dvořák (kterému ovšem jako jedinému aspoň trochu věřím že by mohl být policajt),na přání režiséra mutující Isteník,který působí jako bodrý strejda po mrtvici a další a další.Snaha o propojení všech dílů linkou s bratrem taky moc nefunguje díky své extrémní nepravděpodobnosti a jejím finálním řešením během závěrečných pěti minut posledního dílu.Kdyby se na to Renč vykašlal a už nic netočil,udělal by dobře...30% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (37)

  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo na zámku Račice, v Brně a Moravských Knínicích. (SONY_)

Reklama

Reklama