Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuju díky bezprostřednímu navázaní na úvodní díl za jedno z nejlepších pokračování v hororových sériích vůbec a také za díl jdoucí s jedničkou ruku v ruce. Co měla jednička navrch po stránce příběhu a nevyzpytatelnosti, to má dvojka navrch ve slasherovitosti, tedy body countu a stylových mordech. I když se změnil režisér, Carpenter je z filmu pořád cítil, takže já nevidím moc kvalitatnivní rozdíl mezi jedničkou a dvojkou, jedno jsouc. Doporučuju jako 2.část klasiky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film přímo navazuje na první díl a začíná tam, kde první díl končil. Celý film se opět odehrává v jediném krvavém večeru a jak tomu u pokračování bývá, je zde více krve a mrtvol. Naštěstí se filmu daří držet kvality prvního dílo a je to slušná a napínavá jízda. Mé hodnocení se odvíjí od toho, že ani první díl nepatří mezi mé oblíbené hororové klasiky, ale kvalita se mu nedá upřít. Stejně tak je tomu i v tomto případě a v několika ohledech je na tom i lépe, než původní film. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila o čosi viac, no dvojka je trošku väčší masaker a zábava. Myersové vraždy už nemajú v dnešnej dobe taký šmrnc, čo je škoda. Taktiež je škoda, že väčšinu času je Laurie pripútaná k posteli a viac menej tu ani nie je. Na druhu stranu je tu skvelý doktor Loomis. Trošku ma sklamala naivnosť niektorých postav, ale čo čakať od slasheru s osemdesiatych. Najviac sa mi páčil úvod, ktorý nie len, že presne nadväzuje na prvý diel, ale doslova v ňom priamo pokračuje a celý druhý diel sa odohráva v jednu noc. Taktiež plus patrí odhaleniu, prečo chce Michael zabiť Laurie. No trošku príde divné, že sme sa to dozvedeli až teraz. Dvojka je podobné dobrá ako prvý diel a toto pokračovanie nie je výrazne horšie. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že všetko je tu o minimálne triedu horšie. Hudba, scenár, kamera, maska... faktom však je, že každým pozeraním ságy viac a viac doceňujem dvojku. Predsa len kamera je tu fantastická a lepšia než hocičo do H20 a možno aj H2018. Vraždy sú síce častokrát zbytočne brutálne v snahe prispôsobiť sa divákovi v roku 1981, ale ešte stále si to zanecháva čo to z pôvodnej estetiky (Michael ako voyeur, fascinácia dekorovaním mŕtvol, viď. mláka). Scenár ale solídne varí z vody (debilní zamestnanci nemocnice) a ten flashback s odhalením vzťahu Laurie a Michaela je narozdiel od filmu ako celku každým opakovaným pozretím horší a horší (obzvlášť po roku 2018, kedy sa od neho sága odstrihla). PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 2 krásně navazuje přesně na první díl. Pro změnu se tady režie ujal Rick Rosenthal a stejně jako u jedničky dělal John Carpenter hudbu a producenta. V roli Michaela Myerse už hrál jiný herec - Dick Warlock a byl pořád stejně dobrej. Donald Pleasence a Jamie Lee Curtis zase ve stejných rolích. Atmosféru si to drží stejnou akorát se odehrává v nemocničním prostředí a funguje to furt dobře jako u jedničky. Vražd je už ve filmu víc a některý jsou líp provedený, ale gore skoro žádný. Tenhle díl se mi líbil hlavně v tom jak navazuje na předchozí a že si nese furt atmosféru jedničky. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Mluví se zde o vraždách, které se staly v ulici Orange Grove. Tak se skutečně jmenuje ulice, kde byl natáčen tento film i původní Halloween (1978). (Chatterer)
  • V úvodní scéně, která je opakováním závěru filmu Halloween (1981), kdy vyběhne dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) ven, aby se ujistil, že Michael (Dick Warlock) je pryč, je vidět, že obrys těla je vytlačen v hustém trávníku. Přičemž na konci prvního dílu je místo dopadu Michaela Myerse pokryté především hlínou. (sQelle)
  • Podle původního scénáře se měl děj Halloweenu II odehrávat ve výškové budově. (Chatterer)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama