Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (814)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle byl po dlouhé době první film, který ve mně evokoval vzpomínky na Indiana Jonese. Ne že by snad Mumie dosahovala Jonesových kvalit, ale velmi se jim blíží (I.J. a chrám zkázy možná i převyšuje), ale je to skutečně popcornová dobrodružná podívaná s nápaditým dějem, osobitým vtipem a kvalitními herci. Nejvíce mě zaujal záporný hrdina Imhotep v podání Arnolda Vosloo. Byl charismatický, ale zároveň z toho jeho charismatu čišelo i skryté nebezpečí. Do své role se hodil Vosloo naprosto přesně. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Může se mi to nelíbit, když je to z Egypta? To poslední, co bych řešila je, jak dalece si drbou hlavu všichni fundovaní archeologové a egyptologové světa. Mně bohatě stačí, že je to okouzlující šrumec, u kterého se opětovně zaseknu, i když jsem neměla vůbec v plánu se dívat, a taky že v něm hraje Brendan Fraser, že je to celé takové zlaté, starožitné a ..... a vůbec !!! ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

I po mnoha letehc tnehle dobrodružný filmík neztrácí nic ze své zábavnosti. Naprosto jednoduchoučký příběh, ale velmi solidní atmosféra, povedená hudba, maximálně zábavné charktery, výborné obsazení hlavních i vedlejších rolí, Rachel Weisz Brendan Fraser mají tu správné napětí mezi sebou. Triky jsou naprosto v poho, já marně přemýšlím, který dobrodružný film let devadesátých překonal v trvanlivosti Mumii. Je to tak hezky starosvětské a retro. Škoda, že Sommers později už nebyl schopen přijít s něčím vyloženě dobrým. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sommersovky (Múmia I,II, Van Helsing) ma vždy bavili. Ten zápal pre dobrodružstvo skrátka v jeho filmoch je a hlavne v tomto. Múmia je skvelý film, kde nechýba príjemná dávka humoru a akcie, ale taktiež aj veľa piesku, fajn efekty, výprava, kostýmy, hudba a predovšetkým dobrí herci. Pravdepodobne najlepší Sommersov film. 89% - 4* ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělé popcornové dobrodružství míchající napětí (místo je to skutečně dost hororové) s humorem (především výstupy Johna Hannaha). Film je důstojným nástupcem snímků o Indiana Jonesovi. Navíc je tu opět hodně příležitostí pro trikaře a na to já se dívám moc rád (ať žije ILM!). Film má spád, skvělé herce a výbornou akční hudbu Jerryho Goldsmithe ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Po otevření rakve má mumie Imhotepa (Arnold Vosloo) dolní čelist natočenou doprava. V dalším záběru ji má však natočenou doleva. (Mr.Hudson)
  • Členové osobní gardy faraona měli být původně potetovaní po celém těle, ale režisér Stephen Sommers to nakonec zavrhl s tím, že herecký představitel Ardetha Baye Oded Fehr je příliš pohledný na to, aby byl "celý schovaný za tetováním". (Morien)
  • Když se otevře rakev s Imothepem (Arnold Vosloo), jsou na víku stopy od nehtů a vzkaz, že smrt je teprve začátek. Ale Imothep něco takového nemohl napsat, protože když jej pohřbívali, měl svázané ruce. (Mr.Hudson)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama