Reklama

Reklama

Hrůzy války velkolepým způsobem ožívají ve skvělém válečném dramatu Stevena Spielberga. Snímek začíná invazí spojeneckých vojsk na pláži v Normandii, k níž došlo 6. června roku 1944. Kapitán Miller (Tom Hanks) a členové druhého praporu Rangers se snaží zajistit předmostí pláže. Během invaze jsou zabiti dva bratři. Třetí už dříve padl v boji v Nové Guineji. Jejich matka, paní Ryanová, má obdržet všechna tři úmrtní oznámení v jeden den. Náčelník generálního štábu armády Spojených států George C. Marshall dostane příležitost alespoň trochu zmírnit její zármutek poté, co zjistí, že existuje ještě čtvrtý bratr, vojín James Ryan, který zmizel kdesi ve Francii. Osmičlenný oddíl kapitána Millera dostane rozkaz najít vojína Ryana a přivést ho zpátky k jeho matce. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 483)

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Na pár nesmyslných a přehnaných chvilek, to bylo v celku slušně natočený, řádně emotivní, dostatečně sugestivní ... a po herecké stránce to byl luxus. ()

ZAUME 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že Saving Private Ryan je jeden z nejlepších válečných filmů, které byly natočeny. Co jiného také čekat od giganta jménem Steven Spielberg. Ve snímku byli obsazení výborní herci jako Tom Hanks či Barry Pepper a mohu jej doporučit každému, kdo neopovrhuje příběhy druhé světové války. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Tři hodiny uběhnou jako nic - pořád se něco děje. Navíc vylodění v Normandii je jedna z nějlepších vojenských scén všech dob. ()

Vozataj 

všechny recenze uživatele

Vylodění nasazuje laťku hodně vysoko. Nejlepší scéna z filmu a jedna z nejlepších scén z válečných snímků... ()

pcarogers 

všechny recenze uživatele

Nemám rád válečné filmy. A z Vojína jsem si po prvním shlédnutí odnesl pouze pláž a kulometné hnízdo na jejich cestě. Teď s odstupem musím uznat, že je to film příběhově, motivy a tématy tak bohatý, že určitě ještě mnohokrát zhlédnu. Tolik různých minitémat a námětů, které se tam objevily, skoro jakoby esence války, dávají hutný materiál k hodinám přemýšlení a znovu-prožívání. OK. ()

KaKKashi 

všechny recenze uživatele

Velice přeceňovaný válečný film, plný skvělých herců i skvělých výkonů, bohužel scénář by se uplatnil spíš pro fantasy, družina nepřemožitelných hrdninů jde zachránit princeznzu..ano, tak bych to bral..jenže poslední dobou cejtim spielberga z filmu jako zatuchlinu v másle, jeho monumentální styl mi nesedí, film který dokáže oslovit všechny generace...,no fuj..už u titanicu mi to vadilo, kor když o tři roky starší televizní verze( velice surová a kvalitní) kvuli němu upadla v zapomnění....Ryan odsunul stranou film Tenká červená linie, neskutečně kvalitní a citlivé dílo.Vyplatí se holt prodávat filmy spíš hype efektem než kvalitou, to Spielberg dokázal, a budiž mu za to v hrobě těsno!!!!! A poté co sem shledl produkci pana UWE Bolla, jsem o tom přesvědčem daleko víc...ale narozdíl od spielberga uweho baví filmy, ne penize!! verdikt-65% tuctový válečný snímek v nablýjskaném pozlátku ()

kreion 

všechny recenze uživatele

top vojnový film z prostredia druhej svetovej vojny. Čím to ten Hanks robí že každá jeho rola je tak charakterovo silná a že to zahrá tak "nehollywoodsky"? Kto ho vie, každopádne toto je film ktorý si pozriem aj v 11. repríze a neomrzí ma to nikdy a vždy sa nejaká tá slza natlačí do oka. 95% ()

Maiken Algren 

všechny recenze uživatele

Ako keby som sledoval dva rôzne filmy naraz. A nie je to iba stopážou. Bojové scény boli úplne geniálne a dokonalosť sama: vylodenie, prechod mestečkom, obrana mosta. Za momenty ako si vojak hľadal na pláži ruku alebo súboj s Nemcom holými rukami so všetkým čo k tomu patrilo by som neváhal dať 8*. Na druhú stranu, a to nemá zmysel príliš rozpitvávať: ten pátos, tá plochosť postáv, tá detsky nevinná tvárička vraždiacej mašiny Matta Damona. Však americký film pre každého, čo si budeme hovoriť. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší válečný film všech dob. Spielbergovi se povedlo realisticky zachytit, jak to asi mohlo vypadat, zvlášť vylodění v Normandii. Tom Hanks pro mě nejlepší. Hned po něm postava Toma Sizemora. Pět hvězdiček! ()

djtotal 

všechny recenze uživatele

Stotoznujem sa z komentarom uzivatela ``AngelAngie`` a dodavam, ze je to pribeh so svojou hlbkou , v ktorom si kazdy najde to svoje. ()

cirkulace 

všechny recenze uživatele

Hodně tvrdý a nekompromisní válečný film, stavějící válku přesně v takové podobě, jaká ve skutečnosti byla. Ruce a nohy lítají vzduchem a vy jen s vyschlým hrdlem a vyraženým dechem koukáte na tu epickou krásu Spielbergovy taktovky. Navíc asi nejlegendárnější scéna vylodění v Normandii. Navíc jako vždy, naprosto skvělý Hanks. Není co dodat, pět hvězd povinností. ()

anarya 

všechny recenze uživatele

Realisticky zpracováno, s pohádkovou - dá se říci zápletkou?! Při scéně v kanceláři, kde píší pozůstalým dopisy, zasmrdí silně americká propagace, jejich dojemná starost o vojáky. Mimochodem, dobrá věc k zamyšlení. Jaká je cena jednoho života? ()

Elassar 

všechny recenze uživatele

Jeden z předních zástupců válečných filmů - ne-li jejich "král". Drsná počáteční půlhodinka vylodění se nakonec přenese v putování skupiny za záchranou jednoho a vyvrcholí bitvou o most (která se mně osobně líbí víc, než ono jmenované vylodění). Tolik asi ve zkratce. Co jistě pochválit, to je kamera, střih a skvělé obsazení (které mi ovšem ne vždy bylo sympatické). Ale ať se na mě nikdo nezlobí, ale Bratrstvo neohrožených si mně získalo daleko více.Možná je to tím, že na to mělo více času, ale to si nemyslím. Zkrátka "Ryan" má své mouchy, ale 4* jsou více než slušné. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tohle je pět hvězd už jenom za úvodní scénu z vylodění u které budete sedět s otevřenou pusou a říkat si, že jste se narodili v prima době. Nemá smysl to rozebírat, protože v tomhle filmu funguje úplně všechno - děj, scénář, herci, hudba, akce, naturalismus. Spielbergův epos, stejně jako Schindlerův seznam a jeden z nejlepších válečných filmů co existuje (asi bych ukázal na trio ve složení Zachraňte vojína Ryana, Olověná vesta a Černý jestřáb sestřelen). Povinnost pro každého fanouška filmu včetně žen. ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

"I thought *you* were my mother."...Mám hrozně rád válečné filmy takže hodnocení bude možná přehnané, ale i tak, je to jeden z těch lepších válečných filmů. Vylodění na Omaha Beach se zapsalo do historie kinematografie, Tom Hanks hraje kapitána líp než cokoliv jiného kdy hrál (možná tak trosečníka):-D...a i když začátek je o chlup lepší než zbytek filmu, závěr je taky doslova dokonalý. Spielberg je pořád borec. 90% ()

OK11 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem mu nikdy nepřišel na chuť, musím uznat, že Spielberg umí natočit film a Saving Private Ryan není výjimkou. Za moje relativně nízké hodnocení může snad "přejedenost" válečných filmů, popř. to, že ze všech takových filmů, které jsem viděl, se mi tento líbí nejméně. Má své kvality, ale bůhvíjaké herecké výkony nebo originalitu (na které lpím velmi) jsem nezaznamenal. A pak, film, který je natočen tak, aby na konci filmu dojal a rozplakal, má podle mého skromného názoru dojmout a rozplakat. Pardon, ale já, JÁ - notorický řvoun a brečák jsem ani nezaštknul :). Zvláštní... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film, jehož první sledování v kině byl pro mě životní zážitek. Opakované dívání už není tak dobré, ale bojové scény jsou stále excelentní. Jen ten americký patos a totálně nesmyslný příběh to celé shazuje. I tak dávám 5, protože tento přelomový film si to zaslouží. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Čtvrtý John Wick bude pořádně dlouhý

Čtvrtý John Wick bude pořádně dlouhý

14.02.2023

Ačkoliv tvůrci naznačovali už v loňském roce, že čtvrtý John Wick bude vůbec nejdelším filmem v sérii, oficiální zveřejněná délka přesto nyní většině fanoušků bere dech. Zatímco první snímek totiž… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama