Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matrix Revolutions se nedá nazvat jinak než epické finále. Matrix je trilogie speciálně pro lidi, který chtějí filmy, co jim mají co povedať. Což já nejsem...Matrix vůbec nechápu a nesnažim se porozumět jeho složitému příběhu, to je na mě moc. Hodnotím tedy všechno okolo (výkony, triky). Ty jsou na špičkové úrovni. Poslední část je jedna velká válka a řeže se to tam pořádně, kdybych na to tenkrát šel do kina, určitě bych si to užil...hudba k tomu je parádní. PS : Trinity mi nikdy nesedla, není to můj typ...90% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přihlouplých dialogů konečně ubylo a přišla pořádná adrenalinová akce, která svým drajvem diváka zarve do sedačky. Bitva o Zion je úchvatně natočená. Nesmí chybět nazelenalé kamerové filtry a typický vizuální rukopis Wachovských. Don Davis odvádí stoprocentní práci a skládá svojí nejlepší hudební kompozici. Těžko Revolutions nějak hlouběji srovnávat s díly předešlými, které tvořili jen jakýsi opěrný bod pro závěrečný díl. Největší, nejmonstróznější a nejrozmáchlejší z celé trilogie. Završení jak se patří ve velkém stylu. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie Matrix už nelze brát jako samostatně fungující film, ale jako přímé pokračování useknutého Reloaded. Wachowští se nezdržují zbytečným vysvětlováním, ale hází diváka do příběhu po hlavě a nechávají jej, ať se v hektické situaci na plátně i mezi postavami zorientuje sám. Ty mu to neulehčují, mluví v obvyklých hádankách a dvojsmyslech, zkáza se blíží a hlavní postava se ocitá někde mimo oba dosud známé světy... Obával jsem se, že tvůrci zabřednou do tenat zbytečného vysvětlování a prohlubování naznačených odboček a možností, ale naštěstí hned ze začátku eliminovali všechny komplikace a nechali závěrečnou část své trilogie řítit se kupředu jako rozjetý vlak v kolejích anime a videoher, kde lidé v bojových robotech bojují proti statisícům sentinelů a souboj hrdinů probíhá na nebi, mezi zdmi mrakodrapů i v obrovských přívalech vody, aniž by je nějak zdržovaly fyzikální zákony. Wachowští obracejí naruby mýtus superhrdiny, stejně jako se neobtěžují tím, aby diváka oblažovali nějakým ultrašťastným koncem... Snažím se příliš neupadávat do euforických stavů, ale Matrix Revolutions mi splnil sen fanouška science fiction a dosud se z toho zážitku vzpamatovávám. Trilogie Matrix pro mě bude jednou z nejgeniálnějších filmových ság, co jsem kdy viděl, možná geniálnější než Hvězdné války. Jen se bojím, že pro běžného diváka bude Revolutions velmi těžko stravitelný film... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Háleluja. Čekal sem všechno, ale todle předčilo všechna má očekávání. Všecho začíná dávat smysl, Smith se nevyhnutelně prožírá systémem, Neo získává rovnoceného protivníka a začíná chápat svoji úlohu v téhle tragické hře. Herci znovu hrají, a větší prostor dostávají i vedlejší postavy, Závěrečné bitvy jsou fantastické, triky polepšili, a Hudba (především skladba Neodaemmerung, která zní když souboj Nea a Smitha dosáhne téměř až nebeské výšky) je fantastická. Rozhodně velice temná podívaná, jejíž konec je naprosto nečekaný, avšak vlastně zcela v rámci lidksého chápání a zkušeností, protože každému, kdo vlastní PC se už něco podobného stalo. Jsem nadšen, uchvácen a ovlivněn na celý život. Bratři Wachovští dokázali pozvednut Kult, který po rozporuplném Reloadedu lehounce pokulhával. Welcome back, Matrix! ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Film se točil zárověň s předchozím Matrix Reloaded (2003). Současně se i připravovala počítačová hra "Enter the Matrix". (Elisebah)
  • Každý Sentinel se skládá z 1015 jednotlivých částí. (Arachneuss)
  • Ve scéně, kdy přijdou Morpheus (Laurence Fishburne) a Trinity (Carrie-Anne Moss) za Vědmou, se Trinity zmateně zeptá: „Kdo jste?“ Natož Vědma odpoví, že jí velice mrzí, že se to stalo. A že tam nemůže sedět taková, jakou si jí pamatují, protože to nebylo předurčeno. Celý tento dialog je určitým vysvětlením přeobsazení herečky z Glorie Foster, která ztvárnila vědmu v prvních dvou dílech na Mary Alice. Původní herečka totiž zemřela na cukrovku po dokončení svých scén pro Matrix Reloaded (2003), a tak za ní museli tvůrci pro poslední film sehnat náhradu. Trinitina otázka a Vědmina odpověď jsou tedy zajímavým řešením přeobsazení postavy oproti mnohým snímkům, kde vše obvykle proběhne bez jakékoli úpravy scénáře a změna herce má proběhnout "bez povšimnutí". (LucasAbelle)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama