Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

První třetinu filmu si člověk připadá jako kdyby naskočil na rozjetý vlak a neseděl v něm; jako by se jen vezl na audiovizuální vlně a poslouchal klasicky hádankovité a chvílemi už poněkud prudící dialogy, ale víceméně nijak vnitřně nerezonoval s příběhem. ___ Autoři nemilosrdně počítají s tím, že se chytáte a vcítíte, což u někoho přijde po třetině filmu (můj případ), u někoho v polovině a u někoho vůbec. Reloaded ještě mohl fungovat jako samostatný film s volně rozprostřenými hádankami, ale Revolutions už ne. _____ Wachowští přišli "jenom" s toužebně očekávaným, nesmírně čistým, perfektně a překvapivě logickým doťuknutím. Ekonomie vyprávění eliminuje zbytečné dohady a směřuje k jedinému cíli. Všechny linie se postupně propojují a nakonec do sebe dokonale zapadnou. ______ Řešení je chytré (ve smyslu dobře zkonstruované) i moudré, a bez nadsázky můžu říct, že má filozofickou hloubku a přináší také potřebnou katarzi. Nekoná se tedy žádný kýčovitý "superhepáč", protože příběh o balanci protichůdných sil se ani nemůže převážit jenom na jednu stranu. _______ Co se týče akce, přestřelka ve stavu beztíže je hodně cool (možná i prostorově lépe zkomponovaná než přestřelka v jedničce), bitva o Zion, v níž desítky lidmi řízených bojových robotů střílí tisíce chobotniček, je dlouhatánská, bombastická, kupodivu i krvavá a špinavá (u matrixovské akce novum) a většinou vás ani nenapadne, že jde takřka o 100% počítačové generované obrazy. Souboj se Smithem je už vyloženě sekvence z jiného světa a zajímá mě, kolik lidí, kteří nikdy neviděli žádnou anime, ji stráví. Pokud znáte aspoň Akiru, budete v sedmém nebi. ______ Abych to shrnul: čtyř a půl hodinový kolos Reloaded/Revolutions považuju za to nejlepší, co se letos urodilo v Hollywoodu a trilogii Matrix řadím k těm vůbec nejlepším sci-fi, jaké kdy byly natočeny. _____ A propos - postava bezúčelného, ale z lásky vzniklého programu holčičky Sati, která umí tvořit krásné věci, je pro mě geniální personifikací ducha celého díla. Evoluce ducha dosahuje vrcholu, když začne myslet a tvořit z estetických pohnutek. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si počkal až na DVD a i tak na mě bylo Revolutions zpočátku moc rychlé :). "Matrix II" je klasicky rozpůlený film, jehož samostatné díly podle mého jeden bez druhého nelze hodnotit a jsem rád, že jsem nepřidělil hodnocení Reloaded..... U Revolutions jsem po skončení taky úplně nevěděl "co s tím" a tak jsem to vyřešil ! :) Udělal jsem si Matrixový večer a pustil jsem oba díly za sebou bez rozdělení. Tohle řešení bych doporučil všem a myslím si, že až teprve tak vynikne tenhle "film" jako jedno z nejlepších a myšlenkově nejpropracovanějších Sci-fi, co se kdy objevily v distribuci....Pokud bych přece jen musel hodnotit, tak první část "pět" a druhá "čtyři". Honička na dálnici to ale celkově dostane na "pět". To se vážně jen tak nevidí :) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přihlouplých dialogů konečně ubylo a přišla pořádná adrenalinová akce, která svým drajvem diváka zarve do sedačky. Bitva o Zion je úchvatně natočená. Nesmí chybět nazelenalé kamerové filtry a typický vizuální rukopis Wachovských. Don Davis odvádí stoprocentní práci a skládá svojí nejlepší hudební kompozici. Těžko Revolutions nějak hlouběji srovnávat s díly předešlými, které tvořili jen jakýsi opěrný bod pro závěrečný díl. Největší, nejmonstróznější a nejrozmáchlejší z celé trilogie. Završení jak se patří ve velkém stylu. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bohužel vždycky přijdu až po Civalovi, to je holt těžký tu potom napsat něco, co už by nebylo vyřčeno. Nechci tu rozpoutávat nějakou válku, ale s těma pseudokecama je to vážně trochu moc a komentáře některých zdejších uživatelů mi přijdou trošičku přehnané. No nic, hádat se s nima nebudu. Já osobně jsem převelice spokojený. Čekal jsem jen o trošku něco jiného, ale to už bych asi chtěl opravdu hodně. Takto si představuji dokonalé zakončení trilogie. Ještě aby se povedla Episoda III a už můžu v klidu zemřít. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi být mrtvý, ale ani na to jsi zřejmě nebyl připravený." Byl jsem zvědavý na to, zda pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí, stroji a klony agenta Smithe, takže jsem se na revoluci v Matrixu docela těšil. Nakonec jsem zase tak úplně uspokojen nebyl, ale velkolepá podívaná to byla, programy se předháněly ve vizuálních kouzlech a nakonec i ta obrana Sionu měla docela silné chvíle. Přesto si myslím, že kdyby původní Matrix zůstal jedináčkem, tak by byl ještě větším kultem. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Mnoho kapek ve finálním souboji je tvořeno jednoduchým kódem Matrixu, jaký můžeme ve filmu vidět na monitorech. Tento efekt byl použit, aby tvůrci naznačili rozklad Matrixu. (HellFire)
  • Každý Sentinel se skládá z 1015 jednotlivých částí. (Arachneuss)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama