Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mírumilovného syna bohatého a významného rodu v Jeruzalémě, který je dílem kvůli své snaze bránit práva židů a dílem nešťastnou shodou okolností odsouzen na galeje. Po mnoha útrapách a dobrodružstvích vybojuje zpět svobodu a vede svůj národ proti hněvu Římanů. Wylerův Ben Hur je nejenom epickým příběhem, ale také jedním z nejlepších a nejslavnějích filmů historie. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (473)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po x letech konečně uvědomil jednu věc: čím rozmáchlejší, pomalejší a detailnější, neuspěchané záběry ve filmu jsou, tím rychleji stopáž uteče! Nádhera. Takže i když je Wylerův epos dlouhý tři a půl hodiny (divné, že u LotRa mi to nikdy nevadilo, heh), užil jsem si to parádně. A to jsem přitom nečekal, o čem to VLASTNĚ celé bude. Závod kvadrig ve mě pak zanechal dojem jedné z nejnapínavějších scén, jaké jsem kdy viděl. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá s křesťanstvím zdánlivě moc společného. A možná je to i pravda. V podstatě jde Beh Hur celý film svou silou. Téměř celý film ho pohání nenávist a touha po pomstě... Ale přesto se tam mihne i kus poselství. Např - Jeho ranami jsme byli uzdraveni. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý, výpravný veľkofilm, na ktorom už vidno trochu zub času, ale príbeh to má skvelý. Cesta Ben Hura za pomstou je dlhá, ale naozaj zaujímavá, pretože vyše 3 hodinový film dáte bez problémov na jeden záťah. Videl som to už pomerne dávno, mal som na film už dlhší čas chuť, preto mi repríza na STV1 i s dobrým českým dabingom prišla vhod. Film som si parádne užil, rovnako povestné preteky, ale nečakane najviac na mňa zapôsobila scéna tajnej návštevy matky a sestry v údolí malomocných. Fakt by som rád videl remake, ale poctivý, režírovaný niekým, kto to naozaj myslí vážne s dôrazom na príbeh a úctou k originálu. Jasný plný počet. 100%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Monument světového filmu, který konečně na trůn usadil velikána Hestona a Mikloszu Roszovi dal příležitost stvořit jeden z nejpodmanivějších soundtracků. Navíc Wyler ukazuje další možnost zobrazení Krista na plátně - tedy nezobrazit ho skoro vůbec, jen ve výrazech tváří, které na něj hledí. Svým způsobem bravurní, i když zubem času trochu nahlodaný film. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bena Hura si sice nebudu pouštěť několikrát do roka, ale jsem rád, že jsem tenhle velkofilm mohl vidět! Určitě je to jeden z nejmonumentálnějších filmů vůbec, a přitom je celý dělán skoro na kolení, to klobouk dolů a nebýt té poslední fanaticko náboženské půl hodinky, dal bych jistě plný počet! Heston nehrál, ten se s Judou ztotožnil a bylo to fantastické, ale ani on nedokázal ten konec nějak oživit. Takhle je to jen za tři hvězdy, ale opravdu smekám a kdyby to bylo kratší, rozhodně bych Bena Hura vychvaloval, kde jen mohl. Škoda. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (77)

  • Bílé koně šejka Ilderima (Hugh Griffith) byly přivezeny ze slovinské Lipice, původního domova sněhobílého plemene koní „Lipicán“. (HellFire)
  • V knižnej predlohe nemá Ben Hurova matka (Martha Scott) žiadne meno a je nazývaná iba ako Hurova matka. Pre film však bola prekrstená na Miriam. (curunir)

Související novinky

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama