Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 1
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 1

Recenze (367)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o klasickou kriminálku, která je ozvláštněná nevšedními typy smrtí. Některé zápletky jsou silnější, u některých zas pozornějšímu divákovi dojde rozuzlení dřív než by mělo... Ale na tom tady tolik nezáleží. Skvělá ústřední dvojice (přiznávám upřímně - Castleovu kouzlu jsem zcela podlehla), jejíž energie nevyprchá po celou dobu seriálu. Velmi zábavný seriál, který mě velmi moc hodně baví :) ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Nathan Fillion má charisma na rozdávání. O tom ví dlouho fanoušci kultovního Firefly a díky Castle se o tom dověděla i širší divácká veřejnost. Mezi ním a detektivem Beckettovou v podání krásné Stany Katic to důkladně jiskří, což dodává seriálu tolik potřebné kouzlo. Bez této ústřední dvojice a jejich špičkování by byl totiž seriál jen další z řady všech těch "kriminálek". ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je zřejmá už po pilotu - Fillionovo charisma funguje v jakémkoliv případě, a to i když se musí potýkat s otřepanou zápletkou o spisovateli, spolupracujícím na vyšetřováních newyorské policie. Trochu to připomíná To je vražda, napsala, avšak na rozdíl od téhle babičkovské odpolední show tu padají sexuální narážky, Fillion hláškuje, co mu síly stačí, a těch 40 minut utíká až nečekaně rychle. ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

... jenom za první sezónu, kdy jsou žánrové odbočky a narušování vhodně užity, kdy je reálný svět konfrontován s tím fikčním/těmi fikčními nenásilně a kdy to opravdu pomáhá vyprávění. Kdy jsou osobní linky odstaveny stranou kvůli práci, která je mile nemorálně brána jako hra/literární rozptýlení i když se jedná o vraždy, sériové vrahy apod. Postupem času se to ale rozmělňuje a nefunguje to a tak je třeba se soustředit jen na "mohlo by..." mezi hlavními postavami a důraz je dáván jen na formu, kdy seriál čím dál tím víc připomíná klasickou kriminálku nebo CSI.... ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)
  • Byt Richarda Castla (Nathan Fillion) je ten samý, který byl použit jako byt hlavního hrdiny Micka (Alex O'Loughlin) z předčasně ukončeného seriálu Za svitu měsíce (od r. 2007). (Ajka1)

Reklama

Reklama