Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Porevoluční české seriály, které jsem viděl, bych dokázal spočítat na prstech jedné ruky. Život na zámku byl jedním z nich. Dodnes nevím, proč jsem se na seriál začal dívat a proč jsem se vydržel dívat až do konce. Nikdy to nebude vysoce opěvovaný zázrak, přesto dokázal velké množství lidí pravidelně připoutávat k televizním obrazovkám. Tvůrcům nelze upřít řemeslně dobré dílo (vzhledem k době a cílové skupině), které o hodně převyšuje český seriálový průměr. Opravdu marně hledám důvody, proč se mi to líbilo, ale líbilo a to je podstatné. ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

♫ K životu na zámku, mám jednu poznámku, je tu neveselo, je tu truchlivo... ♫ Pardon, nechal jsem se unést, jediné co chci říct je, že padesát-dva cirka, kolem a kolem, hrubým odhadem hodinových dílů je na podobný typ seriálů (čti!: po všech stránkách všedním) opravdu moc. Musí to dát průměrnému televiznímu diváku práci dokoukat osudy rodiny Králů až do samotného konce... ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere dily jsou slabsi, ale celkove je to skvely cesky serial, ktery se zbytecne moc nepretvaruje a dava divakovi jasne najevo, ze si chce udrzet jeho pozornost tim, ze predklada pribehy takrka ze zivota a ktere neni nikterak tezke vstrebat a pochopit. Navic se zde objevuje spousta skvelych hercu, kteri jsou velmi presvedcivy a pomahaji se szit s postavami. Scenar je deravy pouze vyjimecne a celkove ma skvely spad a naboj. Slava ze se neco takoveho muze jeste v ceske kotline zrodit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Hanuš s Míkem se pokusili navázat na tradici velkých a úspěšných českých seriálů, které před revolucí patřily k nedílné součásti večerního televizního vysílání. Podařilo se jim to. Divácký ohlas byl značný, i když seriál trpěl po režijní i scenáristické stránce křečovitostí, kterou se nepodařilo úplně odbourat ani v následující řadě. Vsadilo se do té doby na málo prověřené herecké obsazení, kdy se vedle zkušených herců objevili také začátečníci, kteří si nevedli nijak špatně. Příběhová stránka v mnohém připomínala rukopis Jaroslava Dietla, ale rozpracovat postavy tak, jak to uměl on, se nepodařilo s takovým přehledem. Někteří herci je navíc hráli zpočátku docela křečovitě, než se dostali do rytmu rolí, které je provázely po další pětiletku. Osudy rodiny Králů jsou však seriálem, který řadím k tomu lepšímu, co se v naší porevoluční seriálové tvorbě objevilo. A je třeba jej ocenit stále víc, když je to v současnosti přímo seriálová mizérie. 60% ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

Emocionálne silný, režijne i herecky mimoriadne pútavý a originálny a čím ďalej tým lepší a lepší. Skvelý český seriál, skvost medzi filmovými dielami. Realisticky zo života vykreslené situácie, problémy, dilemy, riešenia, dokonalá psychológia postáv, silné a emotívne neuveriteľne precízne vedené dialógy, odkukané zo života. Do úloh jednotlivých postáv sa divák vžije takým úžasným empatickým spôsobom, že s každým hrdinom prežíva jeho osud akoby bol jeho vlastný. Toto excelentné dielo Jaroslava Hanuša možno zaradiť do zlatého fondu českej kinematografie. Aj napriek niekoľkému opakovaniu v ČT a STV si rád pozriem každú časť, hoci som ich už videl všetky. Keby len to - na každú z nich sa teším ako malý chlapec. Bravó... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Dagmar Veškrnová se ale nakonec v seriálu objevila, a to v menší roli hraběnky Esperkové. Během natáčení se rovněž provdala za tehdejšího prezidenta Václava Havla. (Stocki)
  • Seriál se natáčel od jara 1994 do října 1998 a natáčelo se v Kolíně a na zámku Roztěž. [Zdroj: Wikipedia.cz] (rafix)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama