Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Slídilové je film, který má takový ten pomalejší a sušší rozjezd, ale od druhé poloviny (tedy od dějového zvratu ohledně minulosti) zde začíná gradovat napětí a akce, což je pro mě, diváka, podstatné a lákavé. Tento snímek vyniká díky skvělému hereckému obsazení (Redford, Phoenix, Strathairn) a poutavému námětu v podobě nabourávání se do bezpečnostních systémů. Poslední akce byla opravdu dobře napínavá a chytře vymyšlená. Příjemně strávené dvě hodinky u solidního filmu, který je i po dvaceti letech stále atraktivní. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller říznutý akcí a komedií - zamíchat, protřepat a jsou z toho Slídilové. Jeden vedle druhého herci podávají perfektní herecké výkony - ať už Robert Redford, David Strathairn, Dan Aykroird, atd atd. Scéna kde slepý Whistler řídí dodávku dle navigace Redforda je jednoduše dokonalá. Nemůžu dát méně než 5* ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená týmovka, o obsazení nemácenu hovořit, co jméno to pojem. Phil Alden Robinson jerežisér na kterého je prostě spoleh, akce, napětí, výběr scénáře, prostě všechno sedí. Jen to občas nai hrdinové vyřeší až příliš lehce - útěk od Cosma byl skoro na úrovni třetí řady Prison Breaku = prostě útěk bez problémů. Ale jinak se jedná o skvěle odsýpající inteligentí zábavu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouze se táhnoucí film o partičce, která spadne do průseru tak rychle, že si toho ani nestihnou všimnout. Každopádně i já s tím měl problémy, a že bych se u toho dobře pobavil se také říci nedá. Zase se tam ale objevila stará garda zahrnující Aykroyda, Redforda, Kinsleye a další, takže bylo určitě na co koukat. Krom toho i nadějný River Phoenix, takže o herce rozhodně nouze není. Jen mi tedy vadila přílišná utahanost, se kterou jsem tedy hodně bojoval, a nakonec to vzdal, a výsledkem jsou tři hvězdičky Slídilům, kteří možná někoho zaujmou, ale mě neskutečně nudili. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Začne to jako hackerský heist movie, v půlce se to zhoupne do špionážního thrilleru a končí to jako Mission: Impossible říznutá Dannyho parťáky. A je to celé strašně příjemné, vtipné, napínavé a překvapivé. Což je fakt zvláštní, protože bych nikdy nečekal, že a) bude takováhle struktura držet pohromadě, b) v jejím rámci bude fungovat mix naivních dobráckých (a dost divných) postav, uštěpačných wisecracků, infantilního humoru a chladného násilí. Stylem nejbližší film bych řekl, že tomu je Midnight Run s De Nirem, ale co se děje týče, to jsme úplně jinde. Každopádně je to velmi zábavná a velmi feel-good záležitost. A možná nejúžasnější na ní je to, že přes orientaci na technologie nezastarala. Jasně, je to plné CRT monitorů, tiosmšestek, kazeťáků a vůbec všech těchhle krásných věcí minulosti, ale Sneakers to prostě sekne. A i když jim scénář propůjčuje sci-fi schopnosti, nikdy to není nic do očí bijícího a hackování probíhá velmi vkusně, bez přeplácaných holografických interfaců. Robinson si vystačí se třemi dosovými obrazovkami a jednoduchými pixelovými animacemi. Nepůsobí to reálně. Ale působí to jako uvěřitelná součást filmového vesmíru. A já jsem jim to sežral. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama