Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že se jedná o velmi neobvyklý film, který chce divákovi ukázat, jak se dnes dělá špionáž a v čem je dnes síla boje. Nikoliv zbraně, kulky a jedy, ale informace do úplného detailu osobnosti, že z toho běhá mráz po zádech. Žádné soukromí, přístroje takového kalibru eloktroniky, že vás prozradí i váš dech. REDFORD, POITIER, AYKROYD A BEN KINGSLEY dobře věděli, jak zde zahrát, aby diváka vtáhli do děje. Popravdě však musím přiznat, že se tak stane až asi po 60 minutách, kdy pochopíte o jakou hru zde jde. Ta prvá část je trochu nudná a zdlouhavá, protože stále přemýšlíte o co zde všem "slídilům " jde. Ale herecké výkony úžasné. Doporučuji. ()

Jacek 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vtipný a na svou dobu stylově velmi progresivní snímek. Zvláště příjemné jsou dobové narážky na éru Bushe st., které dnes vyznívají pozoruhodně čerstvě. Dějinnou nostalgií naopak zavání snaha o scenáristickjé srovnání se s rozkladem bipolárního světového uspořádání, tak přívětivého pro veškerá špionská témata... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení s herci starší generace Sidniey Poitierem, Danem Aykroydem(sorry kámo, ale už nejsi nejmladší a už nejsi tolik obsazován :)), Ben Kingsley a v neposlední řadě Robert Redford. Redford nenechává nic na náhodě a od začátku na sebe upoutává pozornost všeho včetně kamery. Herecké výkony a menší, očekávaný, zvrat po polovině filmu je příjemný a osvěžující. Konečné vloupání do "továrny na hračky" není žádné sci-fi a celý film je příjemná oddechovka s dobrými herci. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller říznutý akcí a komedií - zamíchat, protřepat a jsou z toho Slídilové. Jeden vedle druhého herci podávají perfektní herecké výkony - ať už Robert Redford, David Strathairn, Dan Aykroird, atd atd. Scéna kde slepý Whistler řídí dodávku dle navigace Redforda je jednoduše dokonalá. Nemůžu dát méně než 5* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý, správně načasovaný a humorem odlehčený thriler s ústřední postavou Roberta Redforda. Celý film je klasickým špionážním filmem s hledáním supertajné schránky, která dokáže luštit všechny kódy. Naštestí je díky Redfordovi čas i na humor a hlavně poslední scénu s Jamesem Earl Jonesem považuji za geniální. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama