Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (381)

  • Ve scéně, kdy se Rose (Kate Winslet) dívá do hvězdné noční oblohy, byly v původní verzi z roku 1997 špatně vyobrazená souhvězdí. Režisér James Cameron na to byl upozorněn astrofyzikem Neilem deGrasse Tysonem se slovy: „Normálně se nezabývám chybami režiséra. Ale film byl uveden na trh jako historicky velmi přesný, tvůrci vynaložili velké úsilí na vytvoření dobového díla, a tak jsem chtěl poukázat na tento detail.“ Cameron, známý svou precizností, se proto zasadil o to, aby 3D verze z roku 2012 už byla v tomto akurátní, a nechal oblohu ve scéně vyrenderovat přesně takovou, jaká mohla být vidět očima Rose 15. dubna 1912 okolo 4:20 místního času. (imaginer21)
  • Když člun s Rose (Kate Winslet) směřuje ke Carpathii, jsou kromě člunů vidět za Carpathií a v levé části nějaké stavby, přitom se má jednat o prostor uprostřed oceánu. (ČSFD)
  • Když je Jack (Leonardo DiCaprio) uvězněný v poutech, má na sobě také kšandy. V dalším záběru, kdy má stále pouta, však náhle kšandy zmizí. (tb_23)
  • Ve scéně, kdy se voda valí skrz kopuli, lze vidět okraj obrovského vědra. (Janzic999)
  • Když se Titanic potopí a námořníci ve člunech hledají živé lidi, svítí si na cestu dlouhými baterkami, které v té době neexistovaly. (Janzic999)
  • Vrcholná scéna filmu, kdy pasažéři padají z velké výšky po rozlomení lodi, je holý nesmysl. Titanic se nerozlomil pod vysokým úhlem. Rozlomil se pod malým úhlem ještě na povrchu hladiny a potom klesl na dno oceánu. (Janzic999)
  • Když Fabrizio (Danny Nucci) a Jack (Leonardo DiCaprio) hrají v hospodě poker, Fabrizio vyloží karty s tím, že nic nemá. V jednom z předchozích záběrů lze ale vidět do jeho karet, mezi nimiž jsou dvě šestky. (ohinek)
  • Rose (Kate Winslet) přijede k lodi modelem auta z roku 1914, přestože Titanic ve skutečnosti vyplul v roce 1912. (kenny.h)
  • Ve scéně, kdy se jde po srážce s ledovcem kapitán (Bernard Hill) podívat na bok Titaniku, je možné vidět nalevo stín kamery. (imagoo)
  • Když se spolu Jack (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winslet) chystají nastoupit do auta, je možné v odrazu přední karosérie zahlédnout kameru a členy štábu. (imagoo)
  • Když jde Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) na večeři do první třídy, přichází k němu Molly Brown (Kathy Bates) s otázkou: "Doprovodíš dámu k večeři?" Chvíli poté se otáčí Cal Hockley (Billy Zane) a volá na Rose (Kate Winslet), ale je vidět, že ona i s Jackem a Molly stojí na místě a povídají si, kdežto v dalším záběru pomalu pochodují vpřed. (Armin82)
  • Na začátku filmu, když loď vytahuje z moře trezor, je možné v pozadí vidět pevninu, přestože se Titanic potopil uprostřed širého oceánu. (TwoFace)
  • Ve filmu se objevují delfíni – ti se však v mořích, ve kterých se Titanic pohyboval, nevyskytují. (tb_23)
  • Ve filmu se Titanic zlomil mezi prvním a druhým komínem, ve skutečnosti to však bylo mezi druhým a třetím. (Flack007)
  • V jedné scéně atakuje Rose (Kate Winslet) číšníka a udeří ho. Lze si však všimnout, že číšník je od krve ještě dříve, než ránu dostane. (uprchlice)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno