Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 991)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodnocení typu "tohle je nejlepší film, který jsem viděl(a)" atd... jsou velmi často slýchané, ale já si myslím, že jsou hodně nadnesené pro tuhle love story o Winsletové a DiCapriovi. Lidé, pro které je tohle ten nejlepší film co viděli nejspíš moc filmů neviděli. Titanic má skvělé vizuální efekty, ale příběh je velice předvídatelný a charaktery velice slabé, nevýrazné, ničím nezajímavé pro průběh celého filmu. Jsou jakésik "neživé". Nejlepší film roku 1997 je samozřejmě L.A. Přísně Tajné a je ostuda, že nedostal více Oskarů. Ale takový je život. Ty skutečně nejlepší filmy jsou opravdu na Oskary "ne dost dobré". Viz například Vykoupení z věznice Shawshank (7 nominací, 0 Oskarů). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantická část o hovně, katastrofická část docela ujde. Značnou výhodou filmu je to, že se na to můžete koukat třeba až od půlky a o nic zajímavýho nepřijdete, takže těch 194 minut tim zabít nemusíte. Nejlepší scéna z filmu pak bylo to, když jeden z pasažérů spadne přes zábradlí, trefí lodní šroub a předvede trojté salto s pěti vruty. Jinak Celine Dion by za tu svou sračku zasloužila kulku do hlavy. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Film nemusí disponovať nutne dokonale prepracovaným scenárom pokiaľ dokáže zaujať aj inými aspektami. A Titanicu sa to darí vrcholne - po technickej stránke bezchybné predstavenie so strhujúcou atmosférou ale má v sebe aj kus srdca a postavy, ktorých osudy nemôžu nezaujatého diváka nechať chladným. Doteraz mi skutočne nie je jasné, prečo je tak nadčasový príbeh a jeden z najkrajších romatických príbehov všetkých čias prijímaný tak kontroverzne. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

No ............ přečetl jsem si některá velmi kritická hodnocení a musím říct, že hodit tenhle film do odpadu k takovým skvostům jako je Major Maisner a tím ho dát na stejnou úroveň je trošku silný kafe. Nemusí se mi líbit, ale filmařskou kvalitu (a podle mého nejen ji) má. Je to naprosto dokonale zpracované asi obecně nejznámější katastrofické téma na světě. A Cameronovi se podle mého povedlo. Já bych dal 90 %, ale když vidím ty odpady, tak si přidám :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si film, keď po skončení revalo, ozaj revalo celé kino! Cameron vie hrať aj na city, to od neho každý nečakal, no na to aby na city nadviazal, potreboval zbytočne dlhé tri hodiny! Veľmi profesionálne je pozadie celej situácie okolo potopenia Titanicu! Samozrejme okrem toho skvelo spracované potopenie a celková katastrofa, drsné existenciálne situácie, keď sú ľudia za záchranu seba samého schopní obetovať čokoľvek sa divákovi dostane aj plno tragicky smutnej romantiky! Ale cez to všetko je to až príliš prehnané! 80%. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Když se Kate Winslet (Rose) bála, že se při potápění lodi s naraženou rukou utopí, James Cameron neměl problém s ní zacházet jako s hadrem a křičet na ni. (Duoscop)
  • Vrak Titaniku převzala do ochrany Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) na základě „konvence o ochraně kulturního dědictví, které leží pod vodou“ z roku 2009. Titanic tak navždy zůstane na dně oceánu. Režisér James Cameron byl jedním z posledních, kteří mohli vrak Titaniku spatřit. (Duoscop)
  • Na palubě Titaniku byly noviny, které se jmenovaly Atlantic Daily Bulletin, tiskly se každý den přímo na palubě a cestujícím přinášely zprávy, inzeráty, informace z burzy a podobně. (Duoscop)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama