Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (363)

  • Když člun s Rose (Kate Winslet) směřuje ke Carpathii, jsou kromě člunů vidět za Carpathií a v levé části nějaké stavby, přitom se má jednat o prostor uprostřed oceánu. (ČSFD)
  • Když je Jack (Leonardo DiCaprio) uvězněný v poutech, má na sobě také kšandy. V dalším záběru, kdy má stále pouta, však náhle kšandy zmizí. (tb_23)
  • Ve scéně, kdy se voda valí skrz kopuli, lze vidět okraj obrovského vědra. (Janzic999)
  • Když se Titanic potopí a námořníci ve člunech hledají živé lidi, svítí si na cestu dlouhými baterkami, které v té době neexistovaly. (Janzic999)
  • Vrcholná scéna filmu, kdy pasažéři padají z velké výšky po rozlomení lodi, je holý nesmysl. Titanic se nerozlomil pod vysokým úhlem. Rozlomil se pod malým úhlem ještě na povrchu hladiny a potom klesl na dno oceánu. (Janzic999)
  • Když Fabrizio (Danny Nucci) a Jack (Leonardo DiCaprio) hrají v hospodě poker, Fabrizio vyloží karty s tím, že nic nemá. V jednom z předchozích záběrů lze ale vidět do jeho karet, mezi nimiž jsou dvě šestky. (ohinek)
  • Rose (Kate Winslet) přijede k lodi modelem auta z roku 1914, přestože Titanic ve skutečnosti vyplul v roce 1912. (kenny.h)
  • Ve scéně, kdy se jde po srážce s ledovcem kapitán (Bernard Hill) podívat na bok Titaniku, je možné vidět nalevo stín kamery. (imagoo)
  • Když se spolu Jack (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winslet) chystají nastoupit do auta, je možné v odrazu přední karosérie zahlédnout kameru a členy štábu. (imagoo)
  • Když jde Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) na večeři do první třídy, přichází k němu Molly Brown (Kathy Bates) s otázkou: "Doprovodíš dámu k večeři?" Chvíli poté se otáčí Cal Hockley (Billy Zane) a volá na Rose (Kate Winslet), ale je vidět, že ona i s Jackem a Molly stojí na místě a povídají si, kdežto v dalším záběru pomalu pochodují vpřed. (Armin82)
  • Na začátku filmu, když loď vytahuje z moře trezor, je možné v pozadí vidět pevninu, přestože se Titanic potopil uprostřed širého oceánu. (TwoFace)
  • Ve filmu se objevují delfíni – ti se však v mořích, ve kterých se Titanic pohyboval, nevyskytují. (tb_23)
  • Ve filmu se Titanic zlomil mezi prvním a druhým komínem, ve skutečnosti to však bylo mezi druhým a třetím. (Flack007)
  • V jedné scéně atakuje Rose (Kate Winslet) číšníka a udeří ho. Lze si však všimnout, že číšník je od krve ještě dříve, než ránu dostane. (uprchlice)
  • Obraz "Avignonské slečny" Pabla Picassa (1881-1973) byl sice namalovaný v roce 1907, ale s Titanikem se nepotopil – visí v Muzeu moderního umění v New Yorku. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama