Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me trochu zklamalo, rozhodne jsem cekal vic. Problem je, ze pribeh neprinasi nic novyho, ale ani se tu nic moc nedeje a vsichni jen tak kecaj, aniz by byly cloveku kdovijak sympaticky. Jediny ozvlastneni tu je postava Seanna Penna, ale co je zac sem odhad uz nekdy po peti minutach. Celej film tak vlasne tahne psychopatickej Oldman, kterej mi misty pripominal Ledgerovo Jokera. A co se tyce Harrise, ten je paradni, kdyz se obcas nasere, jinak je dost nevyraznej. Nicmene i kdyz se film misty tahne, porad se jedna o dobre natocenou a skvele zahranou kriminalku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLEL JSEM, ŽE TO ZVLÁDNU. BYLA TO PŘÍLEŽITOST. MOH JSEM SE S TÍM VŠÍM VYROVNAT. NESOUVISELO TO S REALITOU. BYLY TO JEN PŘEDSTAVY, JAKO KDYŽ VĚŘÍŠ NA ANDĚLY NEBO NA SVATÝ, NEBO ŽE EXISTUJE STAV MILOSTI... JSOU PŘEDSTAVY, A JE REALITA“....... /// Drsňák Terry se po 12ti letech vrací ,,domů“. Do Předpeklí. Dělat mafiána (nebo ne), ale není žádná prdel. I když tu seš jako doma a pícháš bossovu ségru.... Abych pravdu řekl, bylo to takový nezajímavý. Když už je odhalený, oč tu jde, furt ten Terryho příběh nemá pořádný ,,koule“, aby ohromil. A mafián, kterej nezná svoje místo ,,ve tvaru“, by měl aspoň umět střílet. Všechno je tak předvídatelný a dávno je jasný, že rodinná idylka do svátku sv. Patricka nevydrží. Scénář není uondanej a rozvleklej. Jen nemá šťávu. A to nevyrovnaj ani herecký esa. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobrý mít v mrazáku ruce. (Cizí.) 2.) Chci se přesvědčit, že G.Oldman je fakt ten největší magor. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus film zbytečně dlouhej, kdyby byl o půl hoďku kratší, prospělo by mu to...Ale jinak celkem slušnej "mafiánskej" kousek. Škoda, že Ed Harris neměl větší charima, sice to byl bos, ale na komtra se prostě nechytal, to stejný jeho italskej protějšek, taky sem z něj nebyl připodělanej strachy. Tajnýho fizla sem odhalil mnohem dřív, než to rejža provalil všem, takže taky spíš slabší. Tenhle film asi nejvíc těží z hereckejch výkonů všech herců, nejvíc samozřejmě Penn a Oldman, tihle dva tomu jednoznačně dávaj na prdel. Ale za tejden už vůbec nebudu vědět na co sem to vlastně čuměl... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomalu dekádu před revolučním Matrixem přišel nenápadný režisér Phil Joanou, a v závěru svého ambiciózního snímku s bravurním hereckým osazenstvem a neopakovatelnou atmosférou předvedl jednu z nejlepších akčních scén, jaké jsem kdy viděl. Scéna trvá asi pět minut a je kompletně zpomalená, takže je plná dechberoucích záběrů na rozstřelované části těla, nábojnic odlétávajících z komor zbraní a průstřelů nábytku. A je to lepší než cokoliv s bouchačkama z eposu bratrů Wachowských! Film Stav milosti ale není akčním snímkem, je to spíš taková poctivá gangsterka, ve které nechybí rozzlobení Irové a nenasytní Italové, kteří spolu v amerických ulicích bojují o nadvládu nad zkaženým, zatraceným městem. Tomuto kousku hollywoodské produkce jsem dal přednost před klasikou Francouzská spojka. Neviděl jsem ani jeden ze snímků, a jelikož běžely oba současně na dvou rozdílných TV stanicích, rozhodl jsem se nakonec pro modernější odnož Krimi / Drama / Thrilleru. Nemohu stoprocetně posoudit, ale myslím, že jsem udělal dobře (koneckonců staré klasiky s Genem Hackmanem se na televizi určitě ještě dočkám). Za zmínku nade všechny stojí bombastický Gary Oldman, jehož postava nasraného kriminálníka mě dostala... Sean Penn se nijak extra nepřetáhl, ale naproti tomu podává svůj standardní, tj. velmi dobrý a uvěřitelný herecký výkon. Ed Harris mne svou brutálností - kterou mu předepsal scénář - také překvapil, a roztomilá Robin Wright Penn je nahatá vážně k sežrání... Story nedělá ostudu podobným mafiánským drsným filmům, všechno má grády, koule, vtip a 134 minut uteklo jako nic. BTW na plakátu vypadá Sean Penn skoro jako Mel Gibson :-). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá gangsterka s výbornou Robin Wright-Penn s ještě lepším Seanem Pennem a s úplně nejlepším Gary Oldmanem, ten tady vypáda neskutečně úchylně a jako obvykle hraje šílenýho psychopata, kterej snad zkope každýho koho uvidí. Z herců ještě určitě stojí za zmínku Ed Harris, ten byl sice taky výbornej, ale u něj mi moc neseděla role, myslim, že na nějakýho mafiánskýho bosse se moc nehodil, ale jinak herecky to zvládnul skvěle. Příběh je taky dobře promyšlenej a dostatečně drsnej, ale myslim, že by neuškodilo ještě přitvrdit, protože ta hutná atmosféra k tomu úplně vybízela. Stejnětak stříleček neni zrovna moc, ale zase jsou pěkně a postupně dávkovaný a ta závěrečná opravdu stála za to čekání. Možná je těch 5* přece jenom moc, ale je to nejlepší gangsterka, kterou jsem poslední dobou viděl, tak asi proto ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama