Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh tajného policajta snažiac infiltrovať newyorský gang plný svojich bývalých kamarátov síce kvalít Scorseseho gangsterských opusov nedosahuje, ale aj napriek tomu dokáže poriadne rozvíriť adrenalín. Silný príbeh o dôvere a zrade patrí k filmom, pri ktorých po dopozeraní nechápete, ako je možné, že niečo takto podarené dokázal natočiť režisér podpriemerných filmov Phil Joanou (Mrazivá vášeň). Skvelá drsná atmosféra, prekvapivý priebeh deja, nádherný hudobný motív od samotného Ennia Morriconeho a hlavne zaujímavé postavy podporené dokonalým castingom. Sean Penn, Gary Oldman v jednej zo svojich najlepších rol, Ed Harris, Robin Wright, John C. Reilly a John Turturro. Oni všetci majú svoje pevné miesto na šachovnici v hre, ktorá nemôže mať žiadneho víťaza. Výborné kino aj napriek tomu, že občas by bolo vhodné pridať na tempe. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Neni divu, ze se jedna o jediny snimek pod jehoz scenar se podepsal Dennis McIntyre. Film totiz postrada sebemensi autenticitu a uveritelnost. Nejsou zde postavy, nybrz herci, pretahujici se o pozornost svou teatralnosti a nevhodnosti pro sve role (to plati zejmena pro vsemi nepochopitelne vyzdvihovaneho Oldmana). Akteri a jejich vztahy jsou vedle toho tak ledabyle nacrtnute, ze se s nimi nelze identifikovat nebo zajimat se o jejich osudy. K tomu vsemu zde navzdory vice nez dvouhodinove metrazi absentuje zapletka v pravem slova smyslu a samotny zaver kvuli vyse zminenym zaporum vysumi do ztracena. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne tak trochu írsky Scorsese (nie režiser, film). Oldman ma veľa zápronakov a vybrat najlepšieho je tažké, no tuna ide si myslím o jeho najlepšieho kladňasa (v rámci ostatných figuriek ide o kladňasa xD). Dejovo klasicka gangsterka takže nič svetoborného, na eskapády Pesci & DeNiro to netahá, no sleduje ich v tesnom závese ;) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Příběh je zajímavý, přestože ne originální. Podobné filmy tu již byly ( např. Krycí jméno Donnie Brasco ). Ale dovolil bych si silně nesouhlasit s Garym, podle mě je největší chyba filmu právě to, že příběh nemá spád a taky romantická rovina. Z herců je jednoznačně nejlepší Gary Oldman, Ed Harris mi v roli "velkého mafiána" moc nesedl. Potěší Morriconeho hudba. Škoda. Lepší tři. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama