Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď sa skĺbi originálny námet s perfektným filmovým spracovaním výsledok sa dostaví. The Offer je jedným z absolútnych seriálových špičiek americkej tvorby a po každej stránke je jej výkladnou skriňou. Seriál doporučujem predovšetkým divákom Krstného otca, tí ostatní (ak takí sú) si mnohé nuansy neužijú. Pre mňa bola bonbónikom aj skutočnosť, že poznám všetky filmy tej doby, ktoré sú spomenuté v seriáli. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Videl som tie percentá, čakal som, že to bude asi dobré. Ale že to bude jeden z najlepších seriálov dekády a že bude tento hraný "film o filme" strhujúcejší, než samotný filmový kult, ktorému vzdáva hold, to som nečakal. Samotného Krstného otca som videl ako jeden z prvých filmových restov, ktorý som si považoval za povinnosť napozerať, keď som to pred viac, než 20 rokmi s tou záľubou k filmom začal mysliet trochu serióznejšie. Odvtedy bez reprízy. A pravdepodobne som ho vtedy ešte nevedel doceniť po zásluhe, lebo rozhodne som z neho nepadol na prdel ako celý svet a ani tak, ako teraz z The Offer. Nikdy ma nič nevtiahlo a nedýchlo na mňa intenzívnejšou a hmatateľnejšou dobovou atmosférou hollywoodskych štúdií. Fascinujúci pohľad na ťažké pôrodné komplikácie zrodu jednej filmovej legendy. Aj ked určite trošku prifarbený a pritiahnutý tu a tam. Ale kto rád nakúka za oponu tejto branže, že kto všetko ťahá za nitky a aké kompromisy a strety záujmov môže sprevádzať ten celkový tvorivý proces, ten bude tejto bezkonkurenčnej hereckej zostave zobať z ruky každé slovo. Bezchybné. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Znáte to, neobejde se bez toho žádná rodinná sešlost, pábitelský strejda dá pár panáků a začne vyprávět. Vy víte, že chvílemi fabuluje notně za hranou, přeci jen už ty historky z dřívějška trochu znáte, protože jsou notorickou součástí rodinného kánonu, ale stejně vám to nedá a posloucháte dál. Pokud by vyprávěl ještě chvíli déle, odejdete od stolu, ale ono ne. Vyprávění jede a je to neskutečná zábava, která má šmrnc a lehkost, a vy jenom vrníte blahem. A i když víte, kam to celé směřuje, stejně jste napjatí a kroutíte hlavou, jak to všechno mohlo ve finále vyjít i projít. Pak to skončí a jste upřímně dojatí. A mermomocí jdete znovuobjevovat zdroj, kterým to celé začalo. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Brilantné. Objektívne možno nie bezchybné ale láska ku Kmotrovi u mňa tú piatú * obhají. Vidieť natáčanie obľúbených scén z filmu a ešte k tomu s tak dokonalým kastingom bol zážitok. Zážitok aký som nemal pri seriály veľmi dlho. The Offer je energický, nápaditý a vyrozprávaný s láskou a citom pri detailoch. Herci si to neskutočne užívajú a ajkeď najviac kraľuje Miles Teller a Matthew Goode, tak napríklad stvárnenie Copollu alebo Al Pacina ma v dobrom rozosmialo a žasol som nad tou podobnosťou. Naťahovanie sa s mafiou aj vedením Paramountu, istá súhra náhod aj šťastia, no proste príbeh čo chcete vidieť. Jediné čo mi trochu vadilo bolo že pri väčšine problémov stačilo ísť za najväčším šéfom a zrazu sa všetko vyrieši. Ale presne toto je vec ktorú som odpustil keďže sa jedná o pozadie toho ako vznikol jeden z mojich obľúbených filmov. 9/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zastírat, moc jsem se nebavil. Přišlo mi to celé strašně ploché a řekl bych někdy až trošku otravné. Seriál nešel pořádně do hloubky a místy  působil až jako komedie, což by jeden v názvu hledal marně. Kdybych neměl rozkoukáno už asi pět dílů, možná bych to vzdal, takhle jsem byl nucen vydržet až do konce. Nejlepší na celém filmu mi přišla určitě postava F.F. Coppoly a pak také Mária Puza, jinak nic, co bych si nějak hlouběji zapamatoval. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Když se Carlo Gambino (Anthony Skordi) snaží přesvědčit Joea Colomba (Giovanni Ribisi), aby přestal veřejně podporovat svou organizaci bojující za práva italských Američanů, použije slova „máme naši vlastní věc“. Sicilská mafie často označuje sama sebe jako Cosa Nostra, což v italštině znamená „Naše věc“. (HellFire)
  • Když se Albert S. Ruddy (Miles Teller) poprvé potká ve střižně s Francisem F. Coppolou (Dan Fogler), v jedné chvíli projde před kamerou muž, který později sedí na pohovce s ženou (a dalším mužem, kterého vidíme pouze zezadu). Mnozí spekulují, že tento „neznámý“ muž je očividně George Lucas, žena je Marcia Lucas nebo Gloria Katz a druhý muž je pravděpodobně Willard Huyck. Všichni tři byli v té době přáteli a pomocníci Coppoly. (HellFire)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama