Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie, nečakal som veľa, no prerátal som sa. Samozrejme, chybičky by sa tu našli - možno v niektorých ohľadoch to bolo až príliš jednoduché (čo mohlo niekedy budiť dojem hluchých miest), no tento nedostatok vo veľkej miere kompenzujú úžasné herecké výkony (hlavne mladý Gary Oldman bol nezabudnuteľný) a tiež geniálna, pod kožu lezúca Morriconeho hudba. Tá veru nešla len tak ľahko vytesniť z hlavy. Čo sa týka dejovej linky, samotný príbeh je odlišný od schém tých najznámejších gangsteriek a ide si tu svojou vlastnou cestičkou, čo je svojim spôsobom tiež zaujímavé. Navyše koniec so sebou priniesol i niečo málo emócií a zaujímavé akčné finále. Nadpriemer. 75/100 ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Přestože je tohle žrádlo hvězdně obsazené, tak celému filmu víceméně kraluje zlitej Oldman, kterej bez rozpaků v každé druhé scéně někomu rozbíjí držku! Oldman, kterej se naprosto sťatej v kostele snaží dát panáka soše sv. Antonína. Oldman, kterej po ránu během řízení svého auta přepíjí kocovinu nějakým těžko identifikovatelným dryjákem. Oldman, kterej vyzunkne pivo a bez rozmyslu vystřílí taliánské bose sedící naproti baru. Tenhle chlap si opravdu ještě psychicky vyrovnanou osobu nezahrál!(thx to Squib) Morricone, U2, Stouni, co ještě chcete víc, vídeňský chlapecký sbor? Režie - Phil Joanou (U2 Rattle and Hum). Při závěrečném irském vyrovnání účtů za zvuků průvodu sv. Patrika jsem si už naléval wizoura a spokojoně chrochtal nad touto nerozmontovatelnou čtyřhvězdičkovou atomovou pumou! ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Příběh o jednom bývalém gangsterovi, jednom hodném gangsterovi a jednom zlém gangsterovi, o přátelství, o pomstě a jedné krásné dívce, která jakoby z oka vypadla Jenny z Forresta Gumpa:)...dost dobrý kus filmařiny po všech stránkách, výborná je hlavně závěrečná přestřelka říznutá slavnostním pochodem v den svatého Patricka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)

Reklama

Reklama