Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Takhle výborný film jsem dlouho neviděla a to jsem si o něm nemyslela nic dobrého. Nezapomenu na běh hořícím domem, kdy se Gary Oldman zachoval jako úplný šílenec a Penn se jím nechal vyhecovat, ale co jiného mu zbývalo. Herecké obsazení nemělo chybu, všechny ale mnohonásobně převyšoval právě Oldman. To byl parádní magor. Harris mohl být jako hlava gangu ještě drsnější a ďábelštější. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z najviac nedocenených filmov vôbec a pre väčšinu divákov aj takmer neznáma gangsterka ktorá je ale v mojich očiach malý krôčik od prvej ligy. Scenár (aj keď obsahoval aj klišé) vie diváka držať v napätí a často prekvapiť. Penn a Harris uhrali čo sa od nich očakáva ale Gary Oldman bol jednoznačne najlepšia postava a už len preto sa čudujem prečo tento film nie je viac známy. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)

Reklama

Reklama