Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je porovnávaný s jeho novším prevedením z roku 2007 som videl skôr. Vôbec som neľutoval, možno trocha stráca na svojho novšieho kolegu, ale má čosi do seba a príjemne smrdí šesťdesiatymi rokmi. Chýba tu trocha nejaká väčšia a výrazná herecká osobnosť, ale to vnímam asi len s odstupom času. Počas filmu som to nepocítil. Film trocha skrášľuje ešte "mladá" Robin Tunney. Je to veľmi kvalitná detektívka o vrahovi, ktorý skutočne zabíjal a ktorý pravdepodobne nikdy nestratí svoju "slávu". ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film podle zajímavé skutečné události má kvalitní děj to je bez debat.. Ale to zpracování mne až tak moc nenadchlo. Minimálně půlka filmu je zaměřena na syna detektiva a jeho nastávající problémy v manželství... Což mne tedy moc nebavilo, spory logicky mohly nastat, ale dát jim tolik prostoru na úkor dalších faktů a vražd? Potěšila účast Robin Tunney. Dávám průměrné 3z5 a jdu se těšit na Zodiac od Finchera.. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled má film na vraždy Zodiaka. Režisér se spíš zaměřil na dobu a rodinu hlavního vyšetřovatele. Mé hodnocení je tak 3 a půl, hlavně za kameru a ve filmu poznáte mnoho herců z různých seriálů, to je docela příjemné:). Dodatek: Před pár dny jsem se vrátil z USA a jsem velmi rád, že jsem žádnýho Zodiaka nepotkal. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Od 20. prosince 1968 se datuje příběh, který nemá happyend a vlastně ani konec. Události natolik zneklidňující, že si jako předloha scénáře do filmových studií zákonitě cestu najít dřív nebo později musely. Co už být nemuselo je tento "nemastně-neslaný" snímek, který nedostál, minimálně mým, očekáváním. Režisér se do atraktivních událostí pokusil procpat něco jako sociální drama vyšetřujícího detektiva Justina Chamberse (btw tak mladého, že by se hodil spíš na bratra svého "syna", než tátu, ehm.. ); což ale děj nepovzneslo; spíš naopak; a tak vlastně jen bez zájmu pozorujeme dialogy, které jsou bez zveličování o ničem. Výsledkem je promarněná šance slibného scénáře a já si tak musím počkat až na ´druhý pokus´, za kterým stojí jméno, jež je pro mě zárukou filmového zážitku; David Fincher.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zmíněna vražda herečky Sharon Tate (9. srpna 1969), manželky slavného režiséra Romana Polanského, která byla ve vysokém stupni těhotenství. Spolu s ní byli na Cielo Drive v Los Angeles zabiti také její přátelé Jay Sebring, Abigail Folger a Wojciech Frykowski, kteří jí dělali společnost. Vraždy provedlo několik členů kultu Charlese Mansona. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama