Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvěle uvozená ale tuctová, průhledná a nijak zvlášť zábavná kriminálka, které kraluje majestátní Ray Liotta. Jak výborně zpracované finále, tak i jeho samotný šokující závěr s (ne)příjemně otevřeným koncem však povyšují celý film o třídu výš. A to ani nemluvím o skvělém využití flashbacků a osobních problémů hlavního hrdiny. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné a velmi dusné policejní drama z prostředí protidrogového oddělení. Carnahan vše vsadil na ruční kameru a filtry a vsadil dobře, občas jsem se kouknul vedle sebe, jestli mě do nohy píchá zbytek brambůrku nebo injekční jehla. Hudba je u podobného žánru jasná, tudíž netřeba rozebírat, shrňme to - funguje! Liotta se ostříhal a přestal si barvit vlasy (podobá se trochu Tomu Sizemoreovi) a jde mu to od ruky, Jason má štěstí, že jeho postava víc jak jeden ksicht nepotřebuje. Jedinou slabinou celého filmu je věc pro daný žánr nejdůležitější a to scénář. Ze začátku slibuje úplně jiný film, pak dost dlouho pluje v hladinách průměru a na závěr vybalí pointu, jenž alespoń částečně tušíte už dobrou půlhodinku, ne-li víc. Takže film, jenž určitě vzbudí dobrý dojem, ale nakonec si ho moc nezapamatujete, protože ani není moc proč... 70% ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to tmavo štruktúrovaný, silne napínavý žánrový kúsok. ,,Narkotiká" je skvelý, silný a tragický policajný príbeh. Skvelý scenár podporený nervóznou kamerou, hlbokými dramatickými situáciami a skvelými hereckými výkonmi. Fanúšikovia policajných filmov s hlbokým a dramatickým obsahom určite tento film ocenia a užijú si túto násilnú a tragickú zápletku. 7/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale dost povedený film. Carnahan je režijně hodně jistý, vsadil na atmosféru a filtry, což se mu vyplatilo. Film skutečně působí "špinavě", což je jen dobře. Je to taková poctivá detektivka / thriller ze staré školy. Carnahan navíc dost překvapil hned na začátku efektním střihem několika scén vedle sebe. Patric i Liotta jsou důvěryhodní, i když na Liottovi je od začátku znát, že jeho úloha v příběhu bude jiná, což je ale chyba scenáristy. Ten to napsal zajímavě, ale přeci jen mi přijde, že maličko zaváhal a někdy sám nevěděl, co vlastně píše. Ale dám čtyři hvězdičky, v procentech tak 70% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná kriminálka s dobrým (trochu přímočarým) scénářem i režií a k sobě se hodící dvojicí Raye Liotty a Jasona Patrica. Děj na mě působil trochu průměrně a chvílemi nudně. Některé scénky působí trochu směšně. Jinak tu byl zajímavý nápad s rozčtvrcením obrazovky či retrospektiva. O trošku raději mám Training Day, který je podobný. 3 a půl hvězdy, 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)

Reklama

Reklama