Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když už béčko, tak aspoň s Reevesem a Lundgrenem ( jeho poslední dobrá role - dle mého skromného názoru se měl držet právě těchto vedlejších roliček, než se uplácat k smrti v hlavních rolích různých akčních ultra shitů ). Ze všeho tu čouhá těžká nedodělanost, nedostatek peněz a režisérská nemohoucnost, ale zase tu máme krásné kouzlo nechtěného :-) Do toho pěkně hudba Brada " Terminator" Fiedela a na slabší 3* to stačí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé běčko, které má ale v mnoha ohledech na víc, než nakonec předvede a přitom se snaží tvrdit, že ne. Je to škoda, mohla z toho být další kultovní sci-fi jako třeba Demolition Man, ale takhle to zapadlo a vlastně i docela právem, byť to za pozornost stojí. Čas strávený u toho nepovažuji za promarněný, ale znova to určitě vidět nemusím a výraznější zážitek z toho taky určitě nemám. Ale zase mě tu překvapilo obsazení Ice-Tho a hlavně Takešiho Kitana, kterého jsem tu opravdu nečekal a pak jsem čuměl, když se objevil... Slabé 3* ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale opravdu hodně nepovedená cyberpunková filmová kreace, jejíž zápory byly ještě víc zdůrazněny s příchodem filmů, jako byl třeba Matrix. Složitý datový svět ukrytý v chipu v hlavě Johnny Mnemonica je možná přehlednější a uspořádanější než filmový útvar sám. Johnny Mnemonic je prostě jeden velký zmatek. Snad jediným skutečně zásadním pozitivem tohoto sci-fi snímku je herecká účast Henryho Rollinse, který tu dostává větší prostor než třeba v Lynchově Ztracené dálnici. A já ho mám (pro jeho v takovéto formě neobvyklé spojení intelektuálního rozměru s fyzickými dispozicemi) rád... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

S odstupem každé další dekády se tyhle představy přetechnizované budoucnosti nechtěně stávají vtipnější a mimóznější, o to víc, pokud se točí kolem hustohusté počítačovo-hackerské subkultury. Což Johnnyho nespasí, protože už od data výroby jde o mizerně natočenou koninu s tragickou režií, designem i hereckými výkony. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

No jo, no jo, pár let potom byl natočen Matrix, který vše ostatní cyber-cokoliv převálcoval, ale tohle je neprávem opomíjená klasika, bohužel ne natočená tak, abys u toho slintal nad svižností a perfektními efekty. Myšlenku to ale má, takže kdo viděl 3x Matrix, je proto odborník na cyberpank a toto neviděl ani jednou, měl by si na to nějaké nudné dlouhé odpoledne najít čas taky. Nějaké to povědomí z literatury by však stejně mělo být u těchto filmů na prvním místě a filmy pak brát jako krásné obrázky k vizionářským knihám. Přiznám se ale, že sám jsem si na pěknou knížku našel naposled čas před pěknou řádkou let, takže beru většinu filmů tak, jak je právě vidím. ... raději přestávám poučovat, klopím uši a mizím v cyberspace.... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film čerpá námět ze stejnojmenné povídky Williama Gibsona, části příběhu a některé postavy jsou ovšem výrazně pozměněny (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)
  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama