Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Falcor 

všechny recenze uživatele

No jo, no jo, pár let potom byl natočen Matrix, který vše ostatní cyber-cokoliv převálcoval, ale tohle je neprávem opomíjená klasika, bohužel ne natočená tak, abys u toho slintal nad svižností a perfektními efekty. Myšlenku to ale má, takže kdo viděl 3x Matrix, je proto odborník na cyberpank a toto neviděl ani jednou, měl by si na to nějaké nudné dlouhé odpoledne najít čas taky. Nějaké to povědomí z literatury by však stejně mělo být u těchto filmů na prvním místě a filmy pak brát jako krásné obrázky k vizionářským knihám. Přiznám se ale, že sám jsem si na pěknou knížku našel naposled čas před pěknou řádkou let, takže beru většinu filmů tak, jak je právě vidím. ... raději přestávám poučovat, klopím uši a mizím v cyberspace.... ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Eh, čekala jsem, že to bude lepší, když v tom hraje Keanu Reeves, ale smůla. Až jsem si občas říkala, kdy už mu ufiknou tu hlavu, ať je pokoj... Některé pasáže, které asi byly míněné vážně mě vyslověně rozesmály (postava Kazatele, proslov o desetitisícové štětce a košilích z Imperialu). Jinak takhle si představuji nepřehlednou akci, člověk pomalu neví, kdo s kým bojuje a většinou to probíhá tak, že vidíme osobu s nožem (bičem, pistolí a kdovíčím ještě...) a potom se k zemi někdo skácí, ale co bylo mezi tím, to můžeme leda tak hádat. Navíc mezi ústředním duem není celý film žádné jiskření, takže když se na konci políbí, vypadá to jak polibek bráchy se ségrou. Navíc mi bylo líto delfína:-( ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Legendárne fiasko, snímok po ktorom snáď nikto neveril, že ďalší výlet Keanu Reevesa do oblasti počítačových technológií a virtuálnej reality ( MATRIX ), skončí ako prelomový hit. Ide tu o štýlový film, ale dokonalo sprasený infantilným scenárom a triviálnou réžiou. Typický béčkový devedesiatkový výplach. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pokusy o zfilmování zvláštních světů autorů sci-fi se zřídkakdy setkávají s úspěchem; u spisovatele tak výjimečného, jako je zakladatel kyperpunku William Gibson, je úkol o to těžší, že jeho "vizuální" poetika pracuje s ostrými "střihy" a s metodou dynamické koláže. Už druhá autorova povídka Johnny Mnemonic (1981) byla navržena na prestižní cenu Nebula. Právě kvality tohoto výrazného textu zřejmě přitáhly o čtrnáct let později zájem filmařů. Scénář : William Gibson Kamera : Francois Protat Hudba : Brad Fiedel Hrají : Keanu Reeves jako Johnny a Dolph Lundgren jako pouliční kněz. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu na obale DVD sa tento film javil ako predchodza Matrixu,ale toto je len trápny odvar a odpad..!Slovo"kultový"by som v tomto prípade určite nepoužil..!Hlavná myšlienka a nápad je viac než dobrý.Scenár nieje taktiež na zahodenie,ale to prevedenie na filmové plátna je viac než hrozné..!Na tento rok vyšlo omnoho lepších snímkov!Robert Longo si vykopal vlastný hrob(veľké sústo)!Je to škoda,pretože ak by sa tohto snímku chytil niekto iný(....),možno až potom,by šlo o kult!2* za Keanu Reevesa,ktorého určite potešil scénar,ale nakoniec sklamal režisér..!Johny Mnemonic ťahá scifi-akčné snímky na dno! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama