Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepšie spracovaných IT konšpiračných filmov. Ryanovi Phillippovi a jeho open sourcu fandím a keď mu garde robia R. L. Cook a Claire Forlani, nemôže z toho vzniknúť nič zlé. Timovi "Bill" Robbinsovi rola skvele sedí a ja už naplno očakávam nejaký nápad z garáže, ktorý jednotku porazí a stane sa tak nulou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý malý, nenápadný thrillerík, pri ktorom som si veľmi dobre oddýchol. Nebol to ani zas taký veľký nervák, ani nemal kopu zvratov, herci tiež len jemne potešili a cez to všetko to bolo tak dobre spracované, že som proste odkukal tento film dvakrát. Navyše ani nie je potrebné byť nejaký zvlášť IT odborník na pochopenie. 75%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý a nadějný programátor Milo Hoffman (Ryan Phillipe) dostává nabídku pracovat v obrovské společnosti NURV. Ta právě vyvíjí nový software na komunikaci mezi různými zařízeními (mobily, televize, mikrovlnky :), a jediný Milo je schopný dotáhnout tento projekt do konce (uh). Ačkoli Milo se svými přáteli vždycky podporoval Open Source, nechá se zlákat (kdo by se nenechal, zvlášť když mu šéf Nurvu osobně řek, že v něm vidí sám sebe :). Ale brzy zjišťuje, že v Nurvu se děje něco velmi podivného - občas od šéfa dostává různé kusy kódu, které přesně pasují do kódu Synapse (taky bych bral, kdyby mi šéf občas pomoh :). A když je jeho nejlepší kamarád zavražděn, vydává se Milo na pátrání na vlastní pěst.... Jak se píše na DVD, Film, který nemá rád Billa Gatest, a Bill Gates nemá rád tento film. Film se pohybuje na rozhraní propagačního materiálu Open Source hnutí, a vcelku zajímavého thrilleru (a musím říct, že vcelku ve správném poměru). Vzhledem k tomu, že se mně celé téma docela dotýká (a také M$ rád nemám), tak se mi celý film trefil do noty. Když se člověk přenese nad základní nelogičnosti (a zasměje, jak základní metody v celém kódu, které je schopný vyřešit pouze Milo, jsou úplně triviální), tak mu nezbude než se dobře bavit. A pokud se vezmou takoví skvělí herci - Tim Robbins, naprosto dokonalá kopie Toho, který nesmí být jmenován, Ryan Phillip jako Milo je také úžasný, a doplnění krásnými Rachael Leigh Cook a Claire Forlani, prostě nemám, co bych vytkl... už chybí jen Steve Ballmer v roli cvičené opičky a bude to úplně komplet :) Mňam.. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Toto byla nejslabší role Tima Robbinse, co jsem viděl. Ani jsem ho dokonce původně nepoznal, jen jsem si říkal, že to je něco mezi Robbinsem a Hanksem vzhledově :) Co se týče filmu je to místy nedotažené a hodně naivní. Vždycky se kouknou na pár řádek progr. kódu na obrazovce a už říkají jak je to úžasné :D 55% ()

driver005 

všechny recenze uživatele

Pro počítačové nadšence bude Antitrust zábavně strávenými dvěma hodinami deštivého nedělního odpoledne. Pakliže vezmeme v potaz, že snímek nabývá komplikovanosti pouze zasazením děje do prostor výpočetní techniky, jde čistě o průměrný thriller. Nicméně přiznávám, že jsem se nenudil a často i zasmál samoúčelným "freeze" momentům, které jsme viděli snad už stokrát. Mám na mysli gradování napětí v situacích jako třeba "přistihne mě u prohlížení zakázaných dat v místnosti, kde nemám co dělat?". Na druhou stranu to není nic, co by nenáročný divák nemohl překousnout, někomu se možná srdeční tep skutečně zrychluje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Postava Garyho Winstona (Tim Robbins) a jeho spoločnosti NURV má reprezentovať Billa Gatesa a jeho Microsoft. Odkazy: Garyho výzor, sila NURV, kancelárie sú prezývané ako "kampus", sídlo spoločnosti je v daždivom regióne Pacific Northwest, Gary vlastní rozľahlý dom pri jazere, jedna z postáv pracujúcich v NURV sa volá Redmond Schmeichel – Redmond je sídlo Microsoftu, Garyho pravá ruka nie je úplný geek a je holohlavý – Steve Ballmer z MS, na Garyho párty hrá upravená verzia pesničky "Heroes", ktorá sa často objavovala v reklamách Microsoftu z konca 90. rokov. (Real Tom Hardy)
  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)

Reklama

Reklama