Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím PC bezchybně zapnout, při jeho používání se mírně zapotím a jsem donucen používat svůj široký rejstřík vulgarismů, ale po skončení nerovného souboje vypínám stroj opět na maximální profesní úrovni. Přes mou nespornou počítačovou negramotnost mne kriminalita mezi sloupci jedniček a nul vždy potěší a poměrně jsem se bavil, i když si tentokrát předvídatelný děj příliš často podával ruce s početným zástupem obvyklých filmových klišé. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Antitrust je svěží, rychle odsýpající a podařenou reklamou na konspirační paranoiu. Nějak tak si představuji praktiky společnosti Microsoft, jen ten happyend se nějak nedostavuje. Námět filmu není nijak šokující, herecké výkony nijak strhující a režie nijak výjimečná. Pro obdivovatele Tima Robbinse doporučuji nepouštět si tento snímek příliš brzo po shlédnutí The Shawshank Redemption. Jinak však jde o celkově hezký main stream, po kterém člověk sáhne, když nemá náladu hloubavě přemýšlet nebo napínat své emoce. ()

Reklama

FRANTACZ1 

všechny recenze uživatele

Ano, pro část odborné IT a internetové obce (ale pozor, film je z roku 2001, a podobně jako se zcela vysmívat tomu, jak je pojata Síť z roku 1995 je pro mě absurdní, tak je to podobné i tady) to může být zjednodušené a málo uvěřitelné, ale ve skutečnosti se to tak extrémně od reality neliší. Sice zápletka je trochu přitažená za vlasy, ale v rámci vlastní sebestřednosti či patentových zrůdností si do rovnice dosaďte jiné proměnné, a jste doma. Teď, včera nebo v blízké budoucnosti. ()

driver005 

všechny recenze uživatele

Pro počítačové nadšence bude Antitrust zábavně strávenými dvěma hodinami deštivého nedělního odpoledne. Pakliže vezmeme v potaz, že snímek nabývá komplikovanosti pouze zasazením děje do prostor výpočetní techniky, jde čistě o průměrný thriller. Nicméně přiznávám, že jsem se nenudil a často i zasmál samoúčelným "freeze" momentům, které jsme viděli snad už stokrát. Mám na mysli gradování napětí v situacích jako třeba "přistihne mě u prohlížení zakázaných dat v místnosti, kde nemám co dělat?". Na druhou stranu to není nic, co by nenáročný divák nemohl překousnout, někomu se možná srdeční tep skutečně zrychluje. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí počítačů. Tohle prostředí mě nijak zvlášť netankuje, takže nemůžu posoudit do jaké míry je děj filmu blbost či neblbost. Je to takovej hybrid thrilleru a pohádky. Jako thriller nic moc, i když trocha napětí se ve filmu vyskytuje, jako pohádka je to celkem ucházející. V hlavní roli se potácí divnej a odpudivě nesympatickej Ryan Phillippe, naštěstí to dohání Tim Robbins, kterej si na roli doslova pošmák. Co se holek týká, tak se na ně dobře kouká a to je tak všechno. Neškodnej thriller/pohádka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Na vonkajšie zábery ústredia NURV poslúžila Univerzita Simona Frasera vo Vancouveri. (sWONDER)
  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)
  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama