Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opět slabší, ale ani tentokrát za hranicí nevkusu. Rocky V se snaží být jiný. Přidává rodinu, na konci není souboj a já tu snahu oceňuju. Není z filmů, které bych snad někdy chtěl ještě vidět, ale musím říct, že mě nenudil a dalo se na něj koukat, což je upřímně víc, než jsem očekával. Stalloneho životní role prodloužená a natažená už popáté nepůsobí tolik nuceně, aby to znechutilo, bohužel ale ani natolik zajímavě, aby to stálo za větší řeč. Téměř tři hvězdy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. Bída! Pokus oživit Rockyho vůbec nevyšel. Jsou tu sice některé zajímavé situace (trénování svěřence, "oživení" Mickeyho do některých scén, krizový stav na samém začátku,...), ale i přesto bída. Ujde návrat na ulici, ale celkově - již od 2. dílu má R. Balboa problémy s očima, ale furt leze do ringu, kde vůbec neblokuje a nechává si dávat šupy do hlavy - film x skutečnost. Podívat se na to dá, ale... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jediný díl ze série, kterému byl udělen rating PG-13. Nepočítáme-li režisérský sestřih Rockyho IV (1985). (Karlos80)
  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Jodi Letizia, která hrála Marii ve filmu Rocky (1976), si měla v tomto filmu zopakovat roli prostitutky, z níž se stala bezdomovkyně. Její scéna ale byla nakonec z filmu vystřižena. Herečka se tak objeví pouze krátce během pouliční bitky na konci filmu. Její postava se nicméně později vrátila ve filmu Rocky Balboa (2006), kde ji hraje Geraldine Hughes. (oLí)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno