Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

sud 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se už nese zcela na béčkové vlně a to ve všem. Ve scénáři, hercích, provedení. Rocky, muž, který měl slávu a vybojoval ty největší zápasy v ringu, bojuje finální zápas se sráčem (no, né ta docela, ale oproti němu jo) na ulici. Tak někdy končí legendy. Tři hvězdičky díky nostalgii, protože i když tento díl někdy pomlouvám, dívám se na něj a bavím se. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší díl. Pro mě jeden z těch snesitelnějších dílů. Nemám v oblibě prezentaci boxu v této podobě, ale oproti předchozím dílům, to přineslo trochu reálnější pohled na svět mezi provazy i mimo ně. Zase tedy abych nepřeháněl s tím slovem "reálnější", dá se to brát s rezervou, ale přesto nějaké prvky se tam vyskytly. Mě tahle série v podstatě vždycky nudila a chápu ty, kteří tenhle díl nemají v oblibě. Je tam přece jen Rocky vyobrazen jako zlomený boxerský veterán s třesem rukou a rozprodávající svůj majetek a takového ho nikdo nepotřebuje vidět. Už to sláblo, ale co taky vymyslet nového v pátém díle o boxu. Jo, bavilo, ale maximálně tak jednou. 60% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Rocky V: Rodinná dramata. Musím říct, že na mě tahle série dělá dobrý dojem (koukám na ni pořádně až teď, ve 30 letech) U boxérského dramatu se Stallonem bych nečekal, že bude mít (zatím) vždy solidní scénáře. A to je píše Stallone osobně a jeho Rocky působí často dost autistickým dojmem. Nevím, prostě to u mě funguje. U pětky to ale zatím bylo nejhorší. Rockyho romance a vztah se synem byly vždycky dost "cringe", jak se dnes říká, no a v tomhle dílu už jsou některý scény něco mimořádně trapného. Ale jinak kupodivu ty postavy nějakým zázrakem fungují, včetně strejdy Paulieho, který mi přišel vždycky dost otravný, ale až v tomhle díle jsem toho neschopnýho blbečka nějak vzal na milost a jeho hlášky mě často i bavily. Hlavně mě ale bavila ta dějová linka s Tommym Gunem. Jasně, všechny postavy se chovají více či méně idiotsky, jenže u těhlech goril z ghetta mi to nějak dávalo smysl. A skvělá byla i netypická závěrečná bitka. Rocky V je je místy šíleně trapný, ale stejně to považuju stále za solidní zábavu. (6/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už šlo úplně mimo mě. Nevidím v tom nic jinýho než snahu ještě pro nějaký ty prachy podojit značku, která měla jednoznačně skončit nejvydařenějším čtvrtým dílem. Jinak se opět potvrzuje, že tahle série mi nikdy moc neříkala, ale na předchozích dílech se našlo aspoň něco co se dalo ocenit. Tohle je brutální nuda a ani ty pouliční bitky to nevytrhli i když jenom kvůli nim jsem na to byl zvědavej, protože box mě nebaví.15% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky se nám po dvou ultimátních propagandistických nářezech vrací zase k dramatu. Tentokrát ne sociálnímu ale rovnou rodinnému. Ano, Rocky stárne, a s ním všichni okolo. Život boxera není jen pár čtverečních metrů mezi čtyřmi špagáty, otázkou však je, jestli to u jedné postavy již poněkolikáté stačí. Bez sebemenší stopy výsměchu, cynismu či prudy, není divu, že si Rocky na další část musel počkat tak dlouho. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)
  • Role Uniona Cana (Michael Anthony Williams) byla původně nabídnuta Franku Brunovi. (HellFire)

Reklama

Reklama