Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

boshke 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, ale pořád lepší než pitomá čtyřka. Způsob, jak Rockyho připravili o všechny peníze, byl poněkud sporný (lze vůbec poskytnout plnou moc někoho jiného bez jeho vědomí?), nějak ho však na dno dostat museli, že. Mezi spodinou se pak rozvíjí slušný příběh. Pouliční rvačku v závěru jsem uvítal, zejména když všechny duely v ringu probíhaly podle stejného (ohraného) scénáře... V Rockyho případě jdu prostě ve všech dílech až na trojku proti proudu... 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Rocky IV a V si snáď ľudia v hodnotení pomýlili. Ničím, okrem paródie na Studenú vojnu, nevybočujúcu, motivačne klišoidnú kopírku predošlých častí, vystriedala konečne dráma pripomínajúca jednotku, kde Stallone má zase aj čo hrať, no schytáva o 30% menej. Navyše namiesto nezmyselných comebackov, sprevádzaných patetickými rečami, sa konečne raz na to vysral (spoiler pre tých dvoch ľudí, čo to ešte nevideli). Jediný Rockyho súboj je tak pouličná bitka, do ktorej je oveľa realistickejšie sa nechať vyprovokovať, ako odhodlať sa z blbého dôvodu na ďalší zápas, ktorému predchádzajú mesiace trénovania. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Clovek by povedal - huh....piaty diel, to bude len o zmikani penazi a mlateni prazdnej slamy. Na moje mile prekvapenie, ono to nieje prevda. Film je sice o vela komornejsi ako tie predchodzie, Rocky Balboa je vsak stale ten spravny sympatak, ktory sice nema hlavu genia, ale ma velke srdce. A naviac stale riadny uder. A to znova dokaze ked rozflaka drzku o desat rokov mladsieho nafukanca. Jednoducho, kto ma Rockyho rad, pacia sa mu uplne vsetky filmy. Cela seria vlastne mapuje celu jeho boxersku karieru, aj s vrcholmi aj s padmi, cim si divak k tejto serii dokaze lahko vytvorit citovy vstah. To sa stalo aj mne a mam rad uplne vsetky diely, vratane tohto posledneho. Rocky je pre mna hned vedla El Mariachho, Sanyura, Leona jedna s najlepsich filmovych postav. (8/10) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, ale nakonec jsem se pěkně bavil. Narozdíl od předchozích dílů tenhle hodně strádá hlavně na začátku. Ona vůbec celá ta epizodka s náhlým zchudnutím vypadala hrozně uměle a vůbec nepasovala k tomu co se děje dál. Vlastně celá první půle byla o ničem. Neustálé putování z jednoho bodu do druhého, vracení se zpět nefungovalo tak jak mohlo, ale nakonec z toho vylezl lepší film, než hodně slabá a nudná trojka. Je sice pravda, že mi byl Tommy úplně ukradený, nezáleželo mi na něm a místo jeho zápasů bych raději sledoval ty Rockyho, ale na druhou stranu to mohlo být horší. Největší chybu bych viděl ve špatné práci s divákem, kdy se režisérovi nedaří vyždímat z něj nějaké emoce, ba vůbec nevyvolává žádné pocity, snad jen na samotném konci v pouličním souboji. Sly se tady rozhodl věnovat více prkům příběhu, zatímco vždy se zabýval spíše oběma boxery (tedy oponentem a Rockym), tak tady jsou pod drobnohledem kromě hlavního hrdiny ještě jeho rodina, což je rozhodně zajímavé. Synův vývoj mi přišel daleko zábavnější, než trénování Tommyho, ale rozložení prostoru bylo velice dobré. Na to že jsem nečekal vůbec nic se mi tenhle díl docela zamlouvá, jedná se o velice dobrý film - sice mnohem horší jak IV, ale zase lepší než III... 80% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)

Reklama

Reklama