Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Star Trek nás svou přítomností oblažuje už velmi dlouho a stal se fenoménem, kterému konkuruje jedině Star Wars. Enterprise a její posádka se vydala na svou jubilejní, desátou pouť. Nemesis je jeden z nejtemnější dílů, které jsem viděla. Temnota by se dala skoro krájet. Většina příběhu se totiž odehrává ve tmě nebo šeru. Závěrečná bitva je dlouhá a plná nejrůznějších zvratů. Tak to má být. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Osobní duel tomu dodává šťávu, která všem filmům Nové generace tak zásadně chybí. Že by to bylo výrazně chytré, jsem už vzdal - to prostě zmizelo ve vesmíru s panem Spockem a Pickard to nepřinese. Kdyby se poslední půlhodina nerozplizla do stereotypního, nudného a naprosto mimo ducha sled akčních scén, tak bych uvažoval o vyšším hodnocení. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Posledni cesta Pickarda a spol. Po Prvnim kontaktu nejlepsi film s novou posadkou. Mame tu docela zajimavou zapletku, film oproti minulymu dilu min komickej a v druhy polovine docela temnej, navic se uzavrou osudy nekolika hlavnich postav a i kdyz prvni pulka se nese spis v duchu "o co tu jde" nez nejaky velky akce, i ta dokaze zaujmout, no a pak tu je samozrejme pulka druha, kde se to bez prestani rube, souboje, prestrelky, bitvy lodi. To vse s paradnima trikama, o fous dynamictejsi hudbou nez u jinejch dilu a skvele natocenou akci. A samozrejme starejma znamejma sympatickejma postava. Paradni ST film za lepsi 4*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec původního Star Treku, a k nové posádce jsem si hledal dlouho cestu. Charisma nejen Patrika Stewarta mě nakonec dostalo! A tenhle díl se nezvykle povedl zejména díky velmi působivé vizuální stránce. Chvílemi máte pocit, že snad ani nejde o triky, anóbrž jste svědky válečného konfliktu v přímém přenosu. A zdánlivě bezvýchodná situace, do které se vždy dostávala posádka staré Enterprise, jakoby by mi ty staré dobré časy připomínala. Bravo, skvělý sci-fi film, který žánru ani omylem ostudu nedělá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposledy potkal sám sebe, tak jsem se fikaně přechytračil tak, že se z toho přestal točit Měsíc. Picardův souboj se svou vlastní DNA má však dalekosáhlejší význam pro mír ve vesmíru a já to plně respektuji. Poslední Picardovu a Datovu filmovou akci jsem si zkrátka dokázal užít i přesto, že ani pružné hranice sci-fi logiky nedokázaly pojmout některé nabídnuté nesmysly. Mně však stačilo přesunout veškerou energii z mozkových závitů do očních bulv a další startrekovská spokojenost byla na světě. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 2002 v Hollywoodu. (Varan)
  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama