Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $67,264,877Tržby Celosvetovo $76,669,806Milé nečakané prekvapenie! Konečne športový film čo má aj svoj hlbší zmysel a dokáže si po celý čas držať nastavenú latku, Samuel L.Jackson hrá svoju postavu doslova bravúrne a k nemu sa po hereckom prejave pridávajú aj ostatný herci hrajúci basketbalových ne-študentov. /90%/ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film je taký americký, až sa mi po jeho pozretí začali pred očami objavovať hviezdy a červené a biele pruhy, je taký patetický, že keby sa mal premeniť na nejakú vec, tak by to bola gýčová soška sadrového anjelika, je taký sladký, že keby sa mal premeniť na nejakú vec, zmenil by sa na marcipánovú tortu plnenú medom a karamelom... ale aj tak si nemôžem pomôcť a páčil sa mi - i napriek idealizovaniu hrdinov, prehnanému optimizmu a pozitivizmu sa mi veľmi pozdáva message, ktorý tento film "vysiela", páči sa mi, že je napísaný poctivo a scenár má jasnú a presnú dramaturgickú líniu, motivačné reče - jeden zo základných stavebných prvkov žánru "športový film" - sú tu tak nadnesené, klišéovité a petetické, že scenáristi tohto filmu sa určite uplatnia aj pri písaní rôznych prejavov pre vrcholových politikov - ale ten samuel l. jackson to hrá, prednáša a podáva tak, že mu to zožeriete aj s basketbalkou: coach carter je postava, ktorá vám nemôže byť nesympatická: správniak, dobrý, na povrchu drsný, no vo vnútri citlivý, prísny, no nie zlý: otec, manžel, učiteľ, zachránc,a líder, "revolucionár" a tréner... je to asi naozaj jedna z najlepších jacksonových rolí; navyše si myslím, že autori (neviem, či aj scenáristi, možno áno, režisér asi - dúfam - určite) vedeli, že robia "osvietenecko/obrodzovacie" dielo majúce za cieľ tak trochu moralizovať a veľa dojímáť a preto brali na vedomie to, že to na pár miestach skrátka musí byť americké, jasné, s posolstvom, za ktoré by sa nehanbil ani sám don bosco; veľmi naivný a jednoduchý, no práve preto silný a "čistý" film, ktorý ma asi zachytil v takom životnom období, že som ho naozaj vzal skoro všetkými piatimi a vychutnal som si ho a to i napriek tomu, že basketbal nemám rád a bolo to tak happyendovské, že pri záverečných titulkách sa normálne oteplilo a rozjasnilo aj v kinosále; ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběhů o tom jak tvrďácký leč spravedlivý kouč zkrotí a vycepuje tým problematických borečků už tu bylo nepočítaně. I těch "podle skutečné události". Tenhle ale jde přece jenom trochu jinudy a nevybíravě ryje do sociální problematiky současných USA a přesvědčivě ukazuje krátkozrakost spousty těch, kdo "to myslí dobře". Má údajně přes dvě hodiny, ale mně to tak rozhodně nepřišlo, ať už zásluhou S. L. Jacksona nebo jeho mladistvých svěřenců (BTW je nějaký film, ve kterém Channing Tatum není za hvězdu v tom co dělá?:)). Co mi ale rozhodně přišlo, to byla myšlenka, že skladatel hudby naprosto bezostyšně a obsáhle vykrádá Remember The Titans. Naštěstí se ukázalo, že to není krádež, ale prosté kopírování sebe sama, protože jak soundtrack zmíněného rasově-demokraticky buditelského sportovního filmu, tak tohoto, daroval světu Trevor Rabin. Celkově vzato dobře natočeno, dobře odprezentováno, ale že by se z toho měla stát nějaká klasika... ode mě 70% a nic víc. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)

Reklama

Reklama