Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Klasická, celkem zkratkovitě pojatá Disney pohádka. Ráda si doplním mezery v tom, co jsem od Disneyho ještě neviděla, a tak teď konečně došlo i na Aladina. Přestože ale jde o tak známý animák z 90. let, přijde mi, že je paradoxně málo, co se na něm dá vysloveně vyzdvihovat. Nejlepší postavou je za mě rozhodně Džin, obzvlášť v podání Robina Williamse. Pak by se dalo ještě přičíst body za hudbu. Jinak ale příběhově, ani v rámci postav, nejde o nic převratného, a oproti jiným Disney pohádkám to ani vysloveně nechytne za srdce. Vztah Aladina a Jasmíny na mě působil možná až moc zjednodušeně a prvoplánově. Na jedno zhlédnutí je to sice příjemná i docela zábavná podívaná, ale nejspíš se k této pohádce už nebudu vracet. Myslím, že v repertoáru Disney se najde dost možná i tucet lepších celovečerních pohádek. ~(3,3)~ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Arabian Nights - Bruce Adler [1:19] ,2. Legend Of The Lamp [1:25] ,3. One Jump Ahead - Brad Kane [2:22] ,4. Street Urchins [1:52] ,5. One Jump Ahead (Reprise) - Brad Kane [1:01] ,6. Friend Like Me - Robin Williams [2:26] ,7. To Be Free [1:39] ,8. Prince Ali - Robin Williams [2:51] ,9. A Whole New World - Brad Kane/Lea Salonga [2:40] ,10. Jafar's Hour [2:42] ,11. Prince Ali (Reprise) - Jonathan Freeman [1:07] ,12. The Ends Of The Earth [1:35] ,13. The Kiss [1:51] ,14. On A Dark Night [2:55] ,15. Jasmine Runs Away [0:46] ,16. Marketplace [2:37] ,17. The Cave Of Wonders [4:57] ,18. Aladdin's Word [1:51] ,19. The Battle [3:38] ,20. Happy End In Agrabah [4:12] ,21. A Whole New World - Peabo Bryson/Regina Belle [4:07], ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Aladinovi je hezký archetypální příběh, který tvůrci tenotkrát pojali ve velkém stylu. Víc než kdy jindy mi ale u disneyovky vadila amerikanizace, která i postavy z Tisíce a jedné noci nutí mluvit s americkým přízvukem a bavit nás anachronickými vtipy. Jinak ale Aladin beze sporu patří k tomu nejlepšímu, co u Disneyho vzniklo - děti nejvíc potěší zlodějská opička Abu, dámy odhalená Aladinova hruď a pány princezna Jasmína (snad největší pohádková "roštěnka") ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď som bol v tom správnom diváckom veku, tak ma Aladin minul. Bál som sa, že tam bude toho spievania až priveľa. Našťastie v znesiteľnom pomere. Aj keď samozrejme bez by bolo oveľa lepšie. Kresba disneyovská ako sa patrí. Sklamal príbeh, ktorý je ako každá druhá rozprávka, len hodený do Orientu. Aladinovi som nefandil, Džin dojem zachraňoval najviac, ale vo výsledku podpriemerný Disney produkt. Ak by niekto robil zoznam najviac sexy animovaných postáv, tak princezna Jasmína by do širšieho okruhu patriť určite mala. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Aladin disponuje velmi, velmi zhuštěným dějem, kdy se pořád něco děje. Naštěstí měl k dispozici dobré režiséry, takže se ani na chvíli neztratíte. Tahle arabská love story je podaná s humorem, který pobaví i dospělé, a možná i překvapí překrásnou animací. Jediným mínusem jsou snad džinovy metamorfózy do slavných osobností dneška a odkazy na moderní přístroje - tohle se opravdu do Aladinova příběhu nehodilo. A poprvé u Disneyho se mi opravdu líbily písničky! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama