Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

kinej 

všechny recenze uživatele

Alladdin se řadí k tomu lepšímu co v Disney vytvořili. Bohužel se ani zde tvůrci nevyhnuli trapným písničkovým výstupům ala muzikál. A tak i zde nejsme ušetřeni utahaných duetů, při kterých se mi zavírají oči. Na druhou stranu, nejde neocenit skvělou, tiťernou animaci džina a hlasový projev Robina Williamse. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád ztřeštěné animované grotesky od Texe Averyho a Aladin mi je v mnohém připomíná. Je to stejným dílem krásná pohádka jako stoprocentně odvázaná komedie a jejím největším trumfem je džin s hlasem Robina Williamse, který předvedl něco neskutečného - ať je náš dabing jakkoliv dobrý, v tomto případě prostě nebude nikdy ani zpola tak dobrý jako originál. Nerad bych ale zapomněl na perfektní hudbu Alana Menkena a kupodivu také na písně, které mě v disneyovkách často nechávají chladným, ale tady se vážně povedly na sto procent. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Arabian Nights - Bruce Adler [1:19] ,2. Legend Of The Lamp [1:25] ,3. One Jump Ahead - Brad Kane [2:22] ,4. Street Urchins [1:52] ,5. One Jump Ahead (Reprise) - Brad Kane [1:01] ,6. Friend Like Me - Robin Williams [2:26] ,7. To Be Free [1:39] ,8. Prince Ali - Robin Williams [2:51] ,9. A Whole New World - Brad Kane/Lea Salonga [2:40] ,10. Jafar's Hour [2:42] ,11. Prince Ali (Reprise) - Jonathan Freeman [1:07] ,12. The Ends Of The Earth [1:35] ,13. The Kiss [1:51] ,14. On A Dark Night [2:55] ,15. Jasmine Runs Away [0:46] ,16. Marketplace [2:37] ,17. The Cave Of Wonders [4:57] ,18. Aladdin's Word [1:51] ,19. The Battle [3:38] ,20. Happy End In Agrabah [4:12] ,21. A Whole New World - Peabo Bryson/Regina Belle [4:07], ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Disney mě zase dostal. "Aladina" jsem neviděl, když šel do kin, nebo když tu kolem něj byla nějaká mánie. Uniknul mi jako spousta dalších filmů, a tak jsem byl docela zvědavý, jak na mě zapůsobí. A zapůsobil přesně tak, jak jsem očekával. Jsou zde parádní postavy, parádní písně, což jsem nečekal, a jednoduchý, ale prostě hezký příběh, který pořád funguje. No jo, Disney mě pořád baví. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Aladin jako plošinovka byla jedna z mých prvních a nejčastěji hraných her, takže jsem ve filmu byl díky povědomé kresbě hned jako doma. A kresba to byla vskutku nádherná. Jinak samozřejmě dokonalá Disneyovka jako obvykle - skvělá syntéza romantiky, dobrodružstí, akce a spoustu srandiček. O ty se tu stará geniální džin, který má na všechny možné situace hlášku, převlek nebo komické číslo, ale také opička Abu nebo papoušek Jago. Nechybí ani pořádně temný záporák Jafar a skvělá písnička nakonec. Na Aladina jsem se těšil roky, až uvidím a nezklamal mě. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)
  • Film obsahuje plno odkazů starší disneyovky. Nejvýraznějším z nich je velká hlava Pinocchia (1940), v níž se na chvíli promění džinova hlava, či krab Sebastian z Malé mořské víly (1989) v momentě, kdy džin listuje knihou a chystá Aladinovu proměnu v prince. Na konci má džin na hlavě suvenýrovou čepici s obrázkem psa Goofyho. (Ryuuhei)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama