Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film som prvý a poslednýkrát videl v kine ako desaťročný a už vtedy som bol na to príliš starý a vôbec ma to nebavilo rovnako ako všetky tie kreslené Disneyovky v ktorých sa nonstop spieva. Neviem koho to napadlo, že deťom sa páči spev. Mňa teda nikdy spev nebral a keď sa vo filmoch spieva, tak zdochýnam od nudy. 4/10. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodnotných kvalit jako Sněhurka nebo 101 dalmatinů Aladin doopravdy nedosahuje, přesto je pohádkou, která má mezi těmi nejpodstatnějšími své zasloužené místo. Nevím, zda se nadále budu držet nedávného nápadu dohnat vícero animovaných disneyovek, ale rozhodně jsem nad nimi nezanevřel. Asi už na mě nemají takový vliv kouzla a opojení, když už dávno nepatřím do cílovky takových animáků. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Disney mě zase dostal. "Aladina" jsem neviděl, když šel do kin, nebo když tu kolem něj byla nějaká mánie. Uniknul mi jako spousta dalších filmů, a tak jsem byl docela zvědavý, jak na mě zapůsobí. A zapůsobil přesně tak, jak jsem očekával. Jsou zde parádní postavy, parádní písně, což jsem nečekal, a jednoduchý, ale prostě hezký příběh, který pořád funguje. No jo, Disney mě pořád baví. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Splním ti tři přání. Každého napadne známý Aladin, který se skamarádí s Džinem, a ne ledajakým Džinem. Neumí jen splnit tři přání ale dokáže nás diváky pobavit svými fóry, narážkami z jiných filmů viz. Sebastian, nebo svými kouzli nás dokáže obohatit jedinečnou a populární písničkou A Friend Like Me. Tenhle filmek obsahuje spoustu nezapomenutelných písniček, které určitě zůstanou všem ještě spoustu let. Celý film nás baví Aladinův nejlepší kamarád opičák (později slon) Abu, který se snaží vždycky uloupnout něco k snědku, nebo co ho přinutí uloupit a často nás dostane do problémů a taky mě hodně bavil papoušek Jago, který nenávidí sušenky Sultána. Film má nádherný pohled na krásu Arábie a nádherných magických momentů. Jafar je zde opravdu tvrdý a nebojácný nepřítel, ale Aladin ze všeho jednoduše proklouzne, i když se celá země se začne řítit. Mě tenhle film nesmírně bavil a originální písnička A Whole New World od Peabo Bryson a Regina Belle nás vnese jedině láskou a krásou do tohoto světa. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pravá pohádka by se měla při chůzi lehce pohupovat v bocích a ledva se dotýkat země ... hudební doprovod by pak měl spoluvytvářet a dolaďovat tu pravou pohádkovou atmosféru. "Aladin" se projevuje na můj vkus až příliš sebevědomě, jeho animace je zbytečně bombastická, scénky ubíhají vpřed nadmíru překotně - div že se nepředbíhají ... a v žádné z použitých písní nenacházím zalíbení. Příběh postrádá půvab a něhu - atributy, které bych od klasické animované pohádky očekávala. Zcela průměrné, nezajímavé 3* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)
  • Protože Robin Williams při namlouvání džina hodně improvizoval, scénář k filmu byl vyškrtnut z nominace na Oscara v kategorii „Nejlepší adaptovaný scénář“. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama