Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

KuZd 

všechny recenze uživatele

absolutne nejlepsi soutez vsech dob. Pamatuju si, jak jsem jako male decko napjate sledovala kazdy dil teto souteze. Pavouci, zabasy v bahne, potapeni pro indicie (taky si pamatuju, jak jsem stale vubec netusila, co to ta indicie je, ikdyz se mi to mama porad snazila vysvetlovat). Asi nema moc cenu co k tomu dodavat. Snad jen, ze kdykoliv jsem ve Francii, tak mne vzdy potesi, zapnu-li nahodou TV a v televizi bezi tahle soutez (stale ji tam poradaji), vzdy se ponorim do deje a zaroven vzpominam, jak mi cely ten svet pevnosti Boyard prisel neuveritelne dramaticky, napinavy a jak jsem touzila touhle pevnosti take projit! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Soutěž mého dětství. Neskutečná podívaná, která mě pohltila při každém sledování. Nic jsem nesledoval tak pravidelně možná s výjimkou milovaných Her bez hranic. Ještě dnes si vybavuji dokonalou hudbu a všechny různé postavy z celého putování soutěžících po nádherné pevnosti někde u Francie. Kdo neviděl, tak pro mě není člověk... ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zpočátku výborná soutěž, která postupem času zdegenerovala v charitativní sbírku známých osobností. Výborný koncept, parádní a napínavé disciplíny, úžasná lokace. Jen slovní hádanky "otce Fura" a následné luštění správného slova byly opravdu nerozlousknutelným překladovým oříškem. Houpat se po létech na vlnách před touto pevností u La Rochelle byl neskutečně nostalgický zážitek. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Boyard mal nezameniteľnú dobrodružnú atmosféru, ktorú som už nikdy nepostrehol v iných súťažiach podobného typu. Záverečné odnášanie zlatých mincí spred pazúrov tigrov, ako aj rôzne fyzicky, psychicky, ale aj vedomostne náročné úlohy proste nemali chybu. Boyard som žral, už keď som ho objavil na nejakej satelitnej televízii a keď prišla slovenská mutácia, ťažko by ste hľadali šťastnejšieho týpka :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pevnost Boyard. Jako stavba unikátní kousek (byť už v době dokončení zbytečný), jako soutěž legendární - samozřejmě ne pro generaci zvyklou na Fear Factor, ideově z Boyardu čerpající, ale jdoucí "o skok dál", aby to vůbec někoho zaujalo. Po řadě let jsem v televizi zaslechl tu nezapomenutelnou znělku, a úplně mi přeběhl mráz po zádech - výzva, odhodlání a určitá osudovost a nevyhnutelnost, pořád to v sobě má. Jinak co k tomu říct? Podle mě je to týmová soutěž s jedním z nejchytřeji a nejvšestranněji vymyšlených herních modelů - fyzická zdatnost, obratnost, adrenalin, překonávání strachu, a - dnes při už vzpomínaném Fear Factoru, ale i Wipeoutu, Ninja Faktoru atpd. už atribut zcela nemyslitelný - mozek:) To napětí, když stroj v pokladnici chroustal heslo, ale i když u jednotlivých úkolů modrá tekutina mizela nikoliv v dámských hygienických potřebách, ale spodní části hodin, olalá, to byla prostě bomba. O tom, jaká legenda i zásluhou charismáče Patrice Laffonta a mikádové královny Sophie Davant Boyard je, svědčí i to, že se téměř každý rok dělá zvláštní vydání obvykle pro nějakou - a zdaleka ne jenom francouzskou - charitu. Nemůžu prostě jinak, 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Nejčastější účastnicí v soutěži z celebrit od roku 1990 je francouzská miss a miss Europe roku 2001, televizní a rozhlasová moderátorka, modelka a také politička Élodie Gossuin. Celkem si na pevnosti zasoutěžila v osmi sezónách, přesněji v letech 2001, 2003, 2008, 2009, 2011, 2012, 2014 a 2018. (CANNIBAL)
  • Ve všech cizojazyčných mutací soutěže hudbu vždy zajišťuje francouzský skladatel Paul Koulak. Avšak s jedinou výjimkou německé verze, kde je nahrazen německým skladatelem Franzem Hermannem. (CANNIBAL)
  • Pevnost Boyard po dokončení pozbyla účinnosti díky účinnější výzbroji, a tak alespoň později sloužila několik let jako vězení. Její velikost je 80 m na délku, 40 m na šířku a 20 m na výšku. (VerenaLord)

Reklama

Reklama