Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

H34D 

všechny recenze uživatele

Invaze se mi velmi líbila, dokázala mě doslova přikovat k obrazovce na celé odpoledne a to moc pořadů nedokáže! Podle mě skutečně nejde o přeceňovaný seriál, ba naopak, zdejších 78% se mi zdá docela málo, já s čistým svědomím dávám 5*, protože nápad i provedení bylo výborné a ta atmosféra - já bych tomu snad i uvěřil :) Jinak na druhou stranu, s odstupem času můžu připustit, že občas některé elementy (rodinné problémy) působily trošku, jak to říct, obyčejně? Proto např. konkurenční Lost představuje na poli mysteriózních seriálů ještě lepší volbu, ale 5 hvězd samozřejmě zůstává, za tím si stojím... 9/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to jeden z nejlepších a nejnapínavějších sci-fi seriálů v historii. Jediný jeho problém je ten, že si to nemysleli diváci v USA. Tento seriál si s sebou do hrobu vzal největší tajemství, které si jeho pravidelní diváci zasloužili znát. Nebudu se rozepisovat o tom, co všechno mě zaujalo. Mě zkrátka všechno a to z důvodu, že jsem zapřísáhlý fanda tohoto žánru. Pro ostatní to bude seriál bez konce, na který je zbytečné se dívat , ale i ve 22 dílech se dá nalézt pořádná akce, napětí a kvalitní herecké výkony. Tento seriál doplatil na to, že se objevil v době, kdy americké seriály začínaly dostávat úroveň celovečerních kvalitních filmů. Vedle Prison Break a Lost se jednoduše utopil. 100% ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Po dvanácti dílech mám už nutkání provést jakési "mezi hodnocení" a zatím musím uznat , že se jedná o velmi kvalitní spíše komornější sci-fi podívanou , která ovšem chvílemi až moc zabrouzdává do roviny rodinných vztahů a tím působí mírně rušivě vůči té hlavní sci-fi rovině. Tak jsem se dostal ke zdárnému konci seriálu a nutno říci , že mi zbytek dílů chutnal podobně jako ty předešlé , ale ten poslední i s otevřeným koncem se mi trošku zadrhnul v krku a tudíž musím jít s hodnocením mírně dolů. Celkově se ovšem jedná o velmi povedený sci-fi seriál o lupičích těl z vesmíru , který mohu s klidným svědomím doporučit. ;-) Seriál: 79% ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 11 dílů a nemůžu jinak, než vytasit známku nejvyšší. Nevím, možná se po druhé půlce moje hodnocení změní, ale Invaze mi prozatím velice kápla do noty. Tajemnost mám rád a v Invazi je jí požehnaně - dokonce překonává i Akta X. A navíc i povětšinou nepříliš známí herci předvádí sympatické výkony, takže ani nevím, co více si přát. 90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsadili hlavně na pestrost postav a kvalitní známé či méně známé herce. Scénář je psán tak, aby nenudil a každá epizoda přinesla určité poodhalení tajemství, které se rozprostírá kolem městečka Homestead a jeho obyvatel. Některé mají sice pomalejší rozjezd, ale pokaždé vás scénáristé překvapí ať už zajímavým dějem, nebo zvraty, které by jste nečekali. Efekty jsou na velmi vysoké úrovni a je vidět, že si s nimi pořádně vyhráli. Ať už se jedná o světla ve vodě, samotné mimozemské stvoření, nebo samotné vybavení a věci použité ve filmu. Museli do toho investovat velké množství peněz, které se jim určitě vrátilo. Je opravdu škoda, že se přestalo točit dál.Největším plusem je velké množství postav a jejich rozvíjení, které můžeme pozorovat jak čas běží. Je jasné, že film stojí na rodinných hodnotách, kde se nerozmýšlíte jestli dáte přednost cizímu člověku, nebo své dceři. Každá postava je svým způsobem zajímavá a stejně jako my má svou vlastní minulost, způsob uvažování a z toho vyplývá i množství dobrých nebo špatných rozhodnutí, které udělali a které změnilo jejich život. 7/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)

Reklama

Reklama