Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Na jednej strane tu máme pri niektorých častiach taký halabala dej a skoro halmarkovské podanie, no na strane druhej mám rád takýto námet, akoby vystrihnutý z Krajných medzí. Má to len pár častí, tak podľa mňa sa do toho oplatí ísť, až taká strata času to nie je. Priemer. 60/100 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je smutné to říct, ale zánik Invaze byl prakticky jasný už po dvou dílech. Prezentovat napínavý sci-fi thriller a naservírovat čistokrevné mezilidské drama s lehkým (většinu času až příliš lehkým) mysteriózním pozadím je zkrátka komerční sebevražda. A tak i přestože si nejde Larkin nebo Rose nezamilovat, pořád vás to táhne spíš k Tomovi a k tomu, aby se díky jeho postavě posunul onen tajemný nadřazený příběh zas o kousek dál. V pozdějších epizodách ale už ani to nestačí a z Invaze se stává zajímavý pokus, neúměrně roztažený do celé série. Druhá vlastně ani nikdy neměla proč vzniknout. Takovýhle (byť relativně otevřený) závěr toho zachraňuje dost a dost a dojmy jsou tak díky němu převážně příznivé. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní seriál! Zvláštní a zajímavý. V současné době, kdy máme takové seriály ve kterých jsou nesmyslné akční scény, je Invaze hodně vážná. Akce je minimum a všechno působí dost nudně. Já osobně jsem si tento seriál rozdělil na 2 části. Prvních 11 dílů pro mně bylo opravdu nudnou záležitostí na kterou jsem koukal asi tak dva měsíce, což je divné, protože většinou se snažím seriál zkouknout do týdne. Ale těch 11 dílů bylo opravdu nezáživných ale měli dobrou atmoséru a vždy mně upoutal konec s nějakou záhadou a hlavně jsem byl zvědavej o co tam vlastně jde a jak to všechno dopadne. Po 11-ti dílech ale přišel nečekaný zvrat. A stala se z toho pro mně ta pravá seriálová závislovka. Zbylých 11 dílů jsem zkoukl během 36 hodin a nemohl jsem se od toho odtrhnout. Záhady, které byli v předchozích dílech se začali vyjasňovat a mně začínalo všechno být jasné. Opět ta výborná atmosféra s dalšími záhadami. Poslední tři díly byli docela i adrenalinové a měli celkem i dobrou akci a svižnost. Na současnou seriálovou dobu hodně vydařený scénář, který je ovšem velmi netypický. Líbila se mi hodně působivá hudba a herecké výkony. William Fichtner je prostě herec. Předvádí jeho skvělé výkony jak ve filmech, tak i v seriálech (např. další seriál Prison Break).A dobré výkony podali i teenageři. Plus dvě docela hezké ženy jako jsou Kari Machett (Mariel) a Lisa Sheridan (Larkin). Na to, že jsem o tomto seriálu téměř vůbec nevědel a na to, že na Invazi nebyla soustředěná žádná pozornost (jako třeba na 24 hodin), tak jsem byl vážně mile potěšen. Jen je škoda, že je (zatím) pouze jedna řada. Vzhledem k tomu jak první skončila, by druhá mohla být ještě lepší. Třeba se pro ní časem tvůrci rozhodnou a já bych byl docela i rád. Lepší 4*! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani po čtrnácti dílech si nejsem jist, zda se kvalita seriálu již opravdu ustálila a jsem tedy schopen napsat objektivní komentář a snímek hodnotit. Budu však předpokládat že ano. Nemá cenu si nic nalhávat, premisa seriálu mi naprosto sedí, miluji tyhle věci. Podobně jako u geniálních Unesených je prioritní dějová linka zatlačena jakoby do pozadí a divák má možnost sledovat ji skrze hlavní hrdiny, v tomto případě jednu, resp. dvě rodiny. Spletité vztahy hrdinů jsou pro podobné drama velice důležité, neboť napomáhají divákovi více se s příběhem sblížit a přemýšlet o něm. Samotné postavy jsou pak napsány tak, abychom byli schopni aplikovat je na sebe a své známé, máme totiž výběr z mnoha rozličných charakterů. Mě samotnému třeba nejvíce sedí Tom, který je nám podsouván jako záporná postava, a ačkoli má jeho chování motiv může se zdát nepochopitelné, alespoň tedy na samotném začátku. Čím více se totiž o samotných hrdinech dozvídáme tím schopnější jsme akceptovat jejich rozhodnutí a chápat jejich chování v určitých situacích. Tento seriál však není jen o rodiných hodnotách a ani na nich více méně nestaví. Jak už jsem napsal na začátku, přestože je vyprávění o 'mimozemšťanech' zatlačeno do pozadí, stále se jedná o primární část příběhu. Tato část je také velice poutavá, přináší krom zajímavých zvratů i spoustu nových otázek a někdy i šokujících odpovědí. Zároveň však tvůrcům umožňuje hrát jak se samotnými hrdiny, tak i s diváky podivnou hru. Už od samotného začátku jsou všechny karty vyloženy a záleží jen na nás, zejména našich schopnostech, jak rychle mezi nimi dokážeme najít souvislosti. V každém dílu je pár karet otočeno a divák má možnost pokoušet se pochopit další úseky příběhu. V každém dílu je tak zajímavá možnost se spolu s hrdiny pídit po vysvětlení a odhalení, divák je však v mnoha momentech napřed (nebo má alespoň tu možnost dozvědět se více než jednotlivé postavy), což se přiliš nestává. Celé toto dílo je tak postaveno na chápání vzájemných souvislostí a postupné interpretace celkového děje. Záleží však na každém divákovi, zda je schopen na tuto hru přistoupi a bavit se nebo seriál odvrhnout jen na základě jeho 'pomalosti' a zdánlivé nudnosti. 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsadili hlavně na pestrost postav a kvalitní známé či méně známé herce. Scénář je psán tak, aby nenudil a každá epizoda přinesla určité poodhalení tajemství, které se rozprostírá kolem městečka Homestead a jeho obyvatel. Některé mají sice pomalejší rozjezd, ale pokaždé vás scénáristé překvapí ať už zajímavým dějem, nebo zvraty, které by jste nečekali. Efekty jsou na velmi vysoké úrovni a je vidět, že si s nimi pořádně vyhráli. Ať už se jedná o světla ve vodě, samotné mimozemské stvoření, nebo samotné vybavení a věci použité ve filmu. Museli do toho investovat velké množství peněz, které se jim určitě vrátilo. Je opravdu škoda, že se přestalo točit dál.Největším plusem je velké množství postav a jejich rozvíjení, které můžeme pozorovat jak čas běží. Je jasné, že film stojí na rodinných hodnotách, kde se nerozmýšlíte jestli dáte přednost cizímu člověku, nebo své dceři. Každá postava je svým způsobem zajímavá a stejně jako my má svou vlastní minulost, způsob uvažování a z toho vyplývá i množství dobrých nebo špatných rozhodnutí, které udělali a které změnilo jejich život. 7/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)

Reklama

Reklama