Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po výnimočne zábavnej trojke skĺzlo štvrté pokračovanie tejto bláznovej série opäť do nudnejších vôd. Parodický klasik Charlie bol hneď na začiatko „kruto“ odstavený a na celkovom výsledku je to cítiť. Celý film je len o tom kto koho kam tresne a praští. A aj keď sa niektoré somariny naozaj podarili, ten pocit poklesu úrovne srandy ma neopúšťa. 55%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

MDavid Zucker se po třech letech vrhl na další díl Scary Movie a tentokrát se rozhodl parodovat takové velikány, jako jsou filmy Nenávist, Válka světů, SAW, Zkrocená hora či paskvil Vesnice. Bohužel jen u pokusu opět navrátit této skomírající sérii její zašlou „slávu“, protože tady to často zavánělo hůř jak týden staré ponožky. Opravdu dobrých humorných situací a hlášek tu bylo málo, spíše jde jen o přehlídku nevkusu a marnosti. „Musím podepsat potratový zákon“, tak přesně tohle měli udělat, než tohle spatřilo svět, protože označení „potrat“ je pro tento film více než trefný. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je tu pár hodně zábavných scén (Leslie Nielsen ve školce, Leslie Nielsen v OSN, Saw a Shaquille O'Neal na začátku). Potom jsou tu už horší scény, ale přesto se usmějete (Charlie a jeho ego, semtam scénka z Nenávisti, sem tam něco s tou nadrženou negřicí). Ale zbytek je totální trapnej mišmaš. Vesnice a Milionový kotě určitě vedou v hloupostech. Zajímalo by mě, proč do popředí pořád ale cpou Annu Faris. Nějak mi to nedochází. Když to byla hlavně parodie na Vřískot, dalo se to chápat. Jenže to už dlouho není. Myslím, že největším problémem je Anna a její postava vůbec. Vřískot měl příběh na parodii. Jenže ty ostatní hlavní předlohy všech dílů (Haunting, Znamení a Válka světů) prostě nemají. Měly by to být spíš jen epizodní scénky v celém filmu a ne rámec. Všechny tři byly už samy o sobě dějově (hustota příběhu) spíš parodií, než čím jiným. A dalším problémem je výběr herců do hlavních rolí. Proč všechny ty dobrý dát do pozadí a všechny ty mršiny neudělat hlavními? Kurňa, vždyť i Shaquille hraje zatraceně líp, než oba hlavní hrdinové! Tohle je jen zprasený film a nebýt těch několika dobrých scén hodil bych to do odpadu, kam to i tak právem náleží. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U parodií neočekávám, že budou mít ucelený děj, proto mi jistá útržkovitost v podobě jen pouhých několika vymyšlených scén někdy bez ladu a skladu poslepovaných dohromady nijak nevadí. Tohle je už trochu slabší odvar předchozích dílů, hlavně pro to, že někdy se snaží parodovat neparodovatelné (Válku světů např. jíž bylo ve filmu podle mě věnováno až moc místa a to ve scénách, které nepřinášely žádný humor či možnost parodovat). Pravdou také je, že se často ohrává starý vtípek jak se někdo o něco jebne do hlavy (tohle vás rozesměje jednou dvakrát, ale osmkrát?). Nechybí klasický prdící vtípek (to mě rozesměje vždycky a tady je dost povedený). Úvodní Saw scéna je asi nejlepší z celého filmu, Nenávist taky ujde. Ale tak nějak mám pocit, že scénáristé prostě už nemělli z čeho brát, jen si sepsali seznam známých hororů a jiných filmů z poslední doby a snažili se vymýšlet a vymýšlet a párkrát se jim to povedlo, většinou ale ne a zahrávali si s trapností. Ale rozhovor o nezvěstném byl geniální odkaz ke scénce z jednoho z předešlých SM ohledně probuzení se mrtvý..... Parodie mám rád a málokdy mě zklamou až tak moc, abych dal podprůměr. 2,5* ()

Janek 

všechny recenze uživatele

To se nepovedlo. Trojka byla "skvělá" (všimněte si uvozovek), čtyřka je nudná a má jen pár opravdu úsměvných míst (Million dolar baby, Zkrocená hora, začátek a možná konec), největší chybou je, že se autoři chtěli dopátrat jakési logiky (která zde působí vyloženě trapně). Špatná parodie s pár světlými místy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Toto je první film z celé série, který byl natočen digitálně na video s vysokým rozlišením. (Bauer)
  • Při jízdě do osady Cindy (Anna Faris) usne za volantem a vylije na sebe kávu. V dalším záběru ale není po rozlité kávě ani známka. (Martin00x)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama