Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 2

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (388)

tron 

všechny recenze uživatele

„To už ste mu tam tú dýku rovno mohli zabodnúť aj vy.“ Podmanivé, sir Hitchcock by sa dobre bavil. Veľmi jednoduchý scenár je maďarským režisérom nakrútený veľmi čisto, nehrá sa na nič, čím by nemohol byť, ale v oblasti psychologicky vyhroteného napínavého trileru nemá, i vďaka civilnému páriku Kate Beckinsaleová/Luke Wilson, chybu. Kvalitne vybudovaná atmosféra a sem-tam nečakaný zvrat. Výborná kamera, výborná výprava, strašidelná atmosféra a pocit, že sa pozeráme na niečo, čo sa dá nakrútiť oveľa ťažšie, ako by sa mohlo zdať. Za odvahu a pôvabnú drzosť takmer IOO%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Svižný horůrek o jediných hostech ve zlověstném motelu. Možná si také v jednu chvíli vzpomenete na Psycho, ale srovnávání by tady bylo trochu mimo, jde spíš jen o podobnost prostředí. Motel smrti je takový průměrný žánrový kousek, který má spád a vzhledem k námětu ideální stopáž, takže mu nějakou tu slabinu či předvídatelnost ve scénáři určitě odpustíte. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý dokedy to tak bude, ale na mňa táto šablóna stále funguje. Vlastne obyčajnejšie to už ani nemohlo byť a predsa všetko fungovalo tak ako keby som niečo podobné videl prvý krát. Stačí dobrá kamera, rýchle tempo, sympatický párik, vynovené ľakacie scény, premyslené priestorové zabezpečenie a spokojnosť sa dostavila hneď. Určite mi nebude film rezonovať v hlave dlho, ale účel bol pri sledovaní splnený a to sa ráta. 80%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Motel smrti, zní to béčkově?? Em... jo, myslím, že jo. Je to béčko?? Hm, no, je tu sice na A4 klišovitých momentů, ale občas to atmosféru má, neřekl bych, že je to přímo béčko, spíš průměrný film s několika napínavějšími okamžiky, s mnoha otřepanými lekačkami, na druhou stranu, na to, že je zrežírován v podstatě na jednom místě, tak nikdy nenudí, má akorátní stopáž a obejde se bez nějaké vymaštěně překombinované pointy. Co herci?? Překvapil mě Luke Wilson, Beckinsale spíš standard. A lekačky teda nic moc, říkáš?? No, je jich tu celkem dost, ale jestli znáte podobný druh filmů, víte, kde máte lekačku čekat. Ta tam pak taky je. Opravdu jsem se leknul snad jenom jednou. Ukápne hostům aspoň trochu krve?? Jo, všechno krvavý se odehraje v závěrečný části a krev kape nejenom z hostů, ale i z hostitelů. Fajn a kolik to stálo a kolik to vytáhlo doláčů z kapes lidí?? Producent vypláznul 19 miliónů dolarů a skásnuli celkem 32,5 miliónů dolarů celosvětově. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné překvapení. Určitě to není nic, za co by se měl v Hollywoodu debutující Antal stydět. Myslím, že už jsem nakoukal hodně podobných záležitostí a v thrilleru, o jednom nefunkčním manželství a jednom naopak zvláštně fungujícím motelu, skvěle šlape napětí, gradace, navíc se šetřilo filmovým pásem a svižně to ubíhá. Šablonovitý scénář? Jaký horor ho v posledních letech neměl? Klišé..? To bychom se z místa nepohnuli. Samozřejmě všichni moc dobře víme, jak velkým obloukem se máme vyhýbat opuštěným motelům, kterým navíc správcují šílení podivínové, z kterých se nakonec vyklubou ještě šílenější videoamatéři. Stejné je to i s pokusy o útěk, jejichž lepší načasování by mělo přirozeně větší šanci na úspěch. Antal ale moc dobře ví, kdy přitlačit na pilu. Jednoduše, ale účinně přivedl na plátno dvojici obyčejných lidí (jindy už dosti otravný Luke Wilson razantním způsobem změnil žánr a to je jenom dobře, Kate Beckinsale příjemně v mezích žánru vykreslila chladnou a deprimovanou ženu), se kterými postupem rozehrává zajímavou hru, ve které jsou jednou pronásledovanými, na podruhé ale mají trumfy ve svých rukou. Škoda jen několika dosti zásadních chybiček – policista, navíc ozbrojený, by nikdy neotvíral kufr a neotáčel se k nebezpečí zády, navíc by na stanici na jeho neohlášení nějakým způsobem reagovali. No, a s faktem, že by pobodaný manžel takřka určitě přes noc vykrvácel, bych jenom obíral diváky o povinný happy-end. Zvláštní je ale i tvůrcův přístup k násilí, nejdříve slibuje solidní „maso“, ale kdykoliv se k něčemu schyluje, tak decentně ustupuje ze scény, i kamera se vzdaluje někam za roh. Přesto sympatický nadprůměr – 65%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Temporary Arrangement" (Přechodné ustanovení). (HappySmile)
  • Scéna kolem 20. minuty, kdy Amy (Kate Beckinsale) rozsvítí v koupelně a následně zalézá šváb pod koberec, byla použita i ve snímku Hostel III (2011). (Syna.1990)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama