Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (456)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako bych se díval na další Texaský masakr motorovou pilou, ve kterém chybí inteligence a jakýkoli závan nadhledu. To, že do pouště dorazí skupina idiotů, nazývaných mariňáci, ok. Ale to, že Weisz abdikuje na jakoukoli hlubší prezentaci postav a snaží se jen předvést brutální násilí, to už mi leze krkem. Potvrdilo se, že Aja je vizuální vizionář, kterého nejde jen tak nahradit, natož neznámým začátečníkem. Škoda, kdyby to byla alespoň pořádná jatka.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Banda neschopných vojáků, co jsou naopak během cvičení schopni zlikvidovat vlastní četu, udělá na své cestě zastávku, aby kontaktovala vědce zkoumající dopady radiace po zkouškách jaderných zbraní. Místo vědců však najdou mutanty, kteří s nimi pěkně zatočí. Po letech musím uznat, že tenhle vojenský survival je vlastně zábavný, protože si na nic nehraje. Tvůrci předhodili četu blbců krvežíznivým monstrům perfektně přizpůsobeným svému prostředí, tudíž je jasné, že většina musí zařvat. Oceňuji, že film má spád, akce jede nonstop a leckteré gore efekty jsou povedené. Vyvržení, uťatá ruka, práce sekerou a nechutný porod hned v úvodu. Na laboratorní kuchyni v nitru skal se tvůrci opravdu vyřádili, masky jsou solidní a to vtažení malým otvorem do skály nemělo chybu. Postavy dělají chyby ne proto, aby jim divák za ně nadával, nýbrž proto, aby za ně zaplatily. Neoriginální snímek stojí na akci a mordech, což mě neurazilo. 3,5* ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po výborném a atmosférickém prvním dílu přichází nový režisér, nové herecké obsazení a úplně jiný zážitek. Dvojka se až neuvěřitelně často využívá v nechutných gore efektech (ty mi normálně nevadí, tady to však tvůrci přehnali a zvítězil odpor nad šokem). V Martinovi Weiszovi nejspíš nějaký ten talent dříme, ale někdo by jej měl pořádně praštit gumovým kladivem přes palici, aby ho v něm probudil. To všechno by ještě na průměrné hodnocení stačilo, ale samotný příběh a chování všech (!) charakterů mě dohánělo pomalu až k šílenství. Tak takhle tedy ne, parta rádoby "mariňáků" se častuje hláškami trapnějšími než slýchávám v českých seriálech a chová se jako banda imbecilů urvaných z řetězu. Skoro mi až připadalo že Národní garda má stejně jako školství a Olympiáda svou "zvláštní" sekci. Jestli vznikne díl třetí a bude pokračovat v sestupné tendenci, tak se máme nač těšit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Parta retardovanejch vojáků-blbů je bůhví proč poslána do pouště, kde je začne masakrovat parta retardovanejch mutantů. Nechme stranou, kdo je víc retardovanej a proč na takovou akci pošlou takhle dementní tlupu nováčků, co si chytře hned na začátku omylem zastřelí vlastního velitele. Nebo když se kdosi vyklubal z hajzlíku a chytil přitom jednoho vojáka za prdel, z čehož měl málem smrt. (Přece jen to někdo na záchodě nečeká). Mezi vojáky nechybí černoch, pacifista, hláškující hispánec, velký-svalnatý-nemluvný a pár modelek. A není mutant jako mutant. V žádným případě nečekejte charizmatický radioaktivní chlapíky z jedničky, tady jsou takový komiksový a nudný (slepec orientující se podle sluchu, mutant jehož schopnost je "splynout" s pozadím.) Zbejvaj už jen nechutnosti, ale ty jsou tady vyloženě samoúčelný. Jednička je o deset tříd vejš. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojka je podľa očakávania a celkom pochopiteľne asi o triedu horšia ako jednotka. No ale čo by sme vlastne chceli? Porovnávať Alexandre Aja (režisér jednotky) s Martinom Weiszom je asi taký nezmysel ako čakať, že nám začne citrón pred očami stepovať. Jediné čo ostalo je asi porovnateľná porcia krvi, ale napätie, atmosféra a narábanie s postavami odišlo spolu s Ajom. Pritom tu prostredie v tomto smere ponúkalo netušené možnosti. Ako hororová jednohubka síce neurazí, ale stačí to len na slabší priemer. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)
  • Hory mají oči 2 se začaly natáčet v létě 2006 v Ouarzazate v Maroku, kde se točil i první díl. (WolfR)
  • Jessica Stroup (Amber) si pro tento film obarvila vlasy na blond. (ČSFD)

Reklama

Reklama