Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

petero 

všechny recenze uživatele

Nie nedalo sa obľúbiť si čo i len jednu postavu dementnej jednotky vojakov ktorý sa trepú kvôli nejakému blbému odrazu na vrch hory a mutanti ich s prehľadom likvidujú. Proste v prvej polke filmu kde scenáristi jasne fandia mutantom som si min 2x plesol po čele petože takéto situácie sa vidia len vo fakt zlých filmoch. Mutanti sú tu dokonca tak prešpekulovaný že jednu postavu dokonca nechajú umrieť na infekciu !!! So vstupom do jaskyne sa to mierne zlepšilo, možno to zakývanie odťatou rukou padajúcemu chudákovi mi zlepšilo náladu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Banda neschopných vojáků, co jsou naopak během cvičení schopni zlikvidovat vlastní četu, udělá na své cestě zastávku, aby kontaktovala vědce zkoumající dopady radiace po zkouškách jaderných zbraní. Místo vědců však najdou mutanty, kteří s nimi pěkně zatočí. Po letech musím uznat, že tenhle vojenský survival je vlastně zábavný, protože si na nic nehraje. Tvůrci předhodili četu blbců krvežíznivým monstrům perfektně přizpůsobeným svému prostředí, tudíž je jasné, že většina musí zařvat. Oceňuji, že film má spád, akce jede nonstop a leckteré gore efekty jsou povedené. Vyvržení, uťatá ruka, práce sekerou a nechutný porod hned v úvodu. Na laboratorní kuchyni v nitru skal se tvůrci opravdu vyřádili, masky jsou solidní a to vtažení malým otvorem do skály nemělo chybu. Postavy dělají chyby ne proto, aby jim divák za ně nadával, nýbrž proto, aby za ně zaplatily. Neoriginální snímek stojí na akci a mordech, což mě neurazilo. 3,5* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě o třídu až dvě slabší pokračování, které nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Máme tady, nebudu psát elitní, vojenskou jednotku, kterou bych nevyslal hlídat ani liduprázdný atol v Tichomoří. Vojáci mají spoustu problémů sami se sebou, s disciplínou, takže jich spousta zezačátku umře zcela zbytečně. Nakonec se koná taková ta klasická vyřazovačka, ve které divák samozřejmě ví, že poslední voják nakonec stejně vyhraje. Ve své době jsme měli štěstí, že 3 už nikdy nevznikla. 40% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

K úplnému zatracení by to nebylo, vynalézavého gore je zde více než dost. Jenže vojáci jsou neskutečně hloupí, což naznačí už při podělaném tréninku, aby to následně stvrdili v ostré akci, kde si vesele odkládají zbraně a samolibě porušují základní pravidla jednotky. Čert vem tyhle logické lapusy, hlavním průserem je nakonec režisérovo neumětelství. Vojáci se hodinu a půl nahánějí s mutanty, aniž by nám byli trochu představeni (hláška „Práce je práce, rodina je tajemství“ to neomluví), tudíž nějaké fandění partě rádoby cool hláškařům opravdu není na místě. Navíc je celá ta šaráda pekelně vážná, až chvílemi sklouzává do nechtěné samoparodické roviny. Ten Ajův nadhled, kterým brilantně okořenil závěr prvního dílu zde zatraceně chybí. Někdo by měl tomuhle německému skautíkovi vysvětlit, že dokumenty o skupině Korn a horor nejsou jedno a to samé. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nudné pokračování poměrně vydařeného prvního dílu. Zatímco jednička měla skvělou atmosféru, dobré herce a talent Alexandra Aji, dvojka nemá nic. Režisér se spoléhá na trapné lekačky, z nevýrazných herců vyčnívá jedině blonďatý strup Jessicy Stroup a z mutantů se staly jen špatně používané béčkové rekvizity. O nedostatku invence a naopak o dostatku nelogičností se zmiňovat nebudu. Za tu námahu tenhle film nestojí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Hory mají oči 2 se začaly natáčet v létě 2006 v Ouarzazate v Maroku, kde se točil i první díl. (WolfR)
  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)
  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)

Reklama

Reklama