Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený policajný inšpektor Aidan Breslin, prežíva traumu zo smrti svojej manželky a popri tom vyšetruje prípad brutálnych rituálnych vrážd. Do toho sa motajú biblické proroctvá a existuje aj akési prepojenie medzi vrahom a samotným detektívom. Je to taký klasický, šablonovitý thriller akých som už videl nespočet. Nebolo to špatné, ale nijak zvlášť ma to nezaujalo a asi na to veľmi rýchlo zabudnem. No za jedno pozretie a za slabšie tri hviezdičky to stojí. *** ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako temný thriller Jezdci Apokalypsy fungují jen místy. Dennis Quaid je cool, ale hodnocení docela sráží rodinná rovina příběhu, která je děsně kýčovitá a právě i kvůli ní je film dost rozkouskovaný, a tudíž není čas pro vytvoření nějaké pořádně hutné atmosféry, která se od takovéhoto filmu očekává. A ta pointa spolu s kýčovitým koncem v divadle je pořádně trapná... ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Chcem nechcem, ja na Jazdcoch Apokalypsy vidim viac plusov ako minusov. Kedze je pol stvrtej rano, mozno mam uz zatemnenu mysel, ale ja a Jonas sa nesmierne milujeme. No dobre, je to jednostranna laska :D Ale aby som presla k pointe, Jazdci su typicky Jonas. Provokativni, temni, creepy, pohorsenievzbudzujuci. Velmi ocenujem, ako si pan reziser pohral s postavami a zvlast tlieskam Ziyi Zhang. Ta by mala vyhrat nejaku cenu za najhnusnejsiu a najuchylnejsiu bitch za minuly rok... Ten jej hlasok mi este stale rezonuje v usiach a ten pohlad. No hnus velebnosti... Svoju rolu zahrala fantasticky a kto to nevidi, je slepy ako krtko na dennom svetle. Dalsia vec je hudba. Bolo by dost hlupe od guru videoklipov hviezd formatu Madonna, Metallica, Lenny Kravitz, aby nemal vo filme dobru hudbu, vsak? Takze to je dalsie plus. Samozrejme nesmiem opomenut nadhernu, do kosti iducu zimnu atmosferu, ktora podciarkuje emocnu stranku filmu. No a minusy... Skoda, ze scenaru dosiel po polovici snimku dych. Skor by som povedala, ze mu ten dych niekto vyrazil. Skoda preskoda, mohlo to dopadnut trosku inac, ale co si nahovarame, bolo by vobec mozne, aby to nejako inac dopadlo? Tazko povedat, ci bol pan reziser naozaj taky naivny, alebo nas chcel sokovat tym, ako velmi nas nedokazal sokovat. Takze u mna za 3 a pol, ale nech nepapam, dam 4. Z cistej lasky k Jonasovi a Madonne :D ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Když si srovnáte film Sedm a Jezdci Apokalypsy, vznikne vám následující. Sedm, Brad Pitt a Morgan Freeman tvoří fantastickou dvojici, ale Jezdci Apokalypsy, Dennis Quaid, tvoří fantastického jednotlivce. To je ten nejpodstatnější rozdíl. Další rozdíl je, že děj v tomto filmu, je lépe vykompenzován. Ano, Sedm je úžasný film. Ale kdyby v něm neúřadovali Freeman s Pittem, Quaid by je lehce předčil. Kdo filmu dá hodnocení slabé 3* nebo dokonce i méně, asi film dostatečně nepochopil. Ale schválně srovnejte si Sedm a Jezdci Apokalypsy. Jediné mínus bych v tomhle filmu viděl trošku v zápletce, mezi synem detektiva Breslina a ostatními Jezdci, z toho se dalo vyždímat více. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama