Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle je Sparta! je jedna z těch (relativně) povedenějších parodií posledních let, která si opět bere na mušku množství známých filmů a osobností. Některé scény byly vskutku fekálie toho největšího kalibru, ale vzhledem k režisérské dvojici se není čemu divit - vlastně Friedberg a Seltzer natočili i mnohem horší věci. Zkrátka v rámci svého žánru jde o průměrnou záležitost, u které jsem se i několikrát opravdu zasmál. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dobré parodie se v tomto desetiletí už asi nedočkáme a proto asi budeme muset přežívat tyto pokusy od pár ze 150 tvůrců Scary Movie. Je to pořád stejně trapný a zoufalý, ale naštěstí ne zas tak zoufalý jako Děsnej doják. Ten mi přišel ještě o třídu horší. Tady jsou aspoň tři dobrý nápady,Xerxes a jedna hláška Kevina Sorba. Já vim, že to je proklatě málo, ale na tu 1* to ještě docela stačí. I když hranice mezi 1* a odpadem je velice tenká. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, jen tak spatra... . . . Ano, je to možná trošku "pata", je to nekorektní, je to provokativní, je to rozjívené, je to oplzlé, je to nechutné... Je to blbé! . . . Já vím, že to má být parodie na všelijaké ty >popkultůrní< ikony, místy se dá vydolovat i nějaký ten nosný fór, ale jako celek je to otravná, podbízivá, na hodně tupou pilu tlačící srajda, naprosto zbytečný rutinně vyvedený hollywoodský blábol. . . . Jedna hvězdička tedy úplně maličká, jen proto, že řemeslně je to prostě taková béčková taškaří(d)ce a párkrát jsem se opravdu od (no od srdce né... ;o) škodolibosti igitátorovi vlastní zasmál, až jsem se za dávidla popadal. Jo, někdy je to potřeba, netřeba furt ve všem hledat hloubku... A v porovnání s mnohými žánrově srovnatelnými tušašskými srágorami... Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 21.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 10487., komentář zde jako sedmistýpátý - 21.1.2013) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku nadšenie, že si po dlhom čase pozriem zase niečo také praštené ako Scary Movie, ale postupne sa mi to okukalo. Mohlo to byť aj lepšie, ale ako totálny úleťácky relax celkom fajn. Carmen sa tu zase našla :-) A že dávam až 3 hviezdy a ostatní sa tu jedujú aký je to odpad? No bóóže - keď idem pozerať priblblú paródiu, viem čo ma asi čaká, no nie? Vo svojej kategórii to vôbec nebolo také zlé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tohle je Sračka!....Tak dal som prvú a zároveň poslednú šancu tejto nebezpečnej režisérskej dvojici a asi zostanem radšej verný iným tandemom. Ano, občas je to tak absurdné, až by v tom chcel divák hladať niečo viac, ale tento pocit je v momente zrušený ďalšou kanonádou prvoplánovosti. Dobre, modré plátno ma pobavilo, škoda ale, že F+S nedokážu podobnú absurdnosť, až dadaizmus, pretaviť v niečo viac ako nepretržitú zmes popkultúrnych odkazov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co na Sparťany spadne Xerxes (Ken Davitian) v podobě Transformera, jsou zavaleni. O chvíli později však již zavaleni nejsou. (dc125)
  • Snímek se umístil na 11. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama