Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
USA, 2008, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Mychael Danna

Hrají:

Nikolaj Coster-Waldau, Zuleikha Robinson, Alexie Gilmore, Stephen McKinley Henderson, Jamie Harrold, Annika Peterson, Susan Misner, Faya Madrid (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Píše se rok 1642 a John Amsterdam je holandským vojákem v kolonii New Amsterdam, dnešním New Yorku. Jakožto muž dobrých mravů nepřipustí zabití Indiánské ženy svými spolubojovníky a ta se mu za to odvděčí tak, že z něj za pomoci bylinek a zaříkávání učiní nesmrtelného ovšem jen do dobry, kdy potká svou pravou lásku. Střihem se přesouváme do roku 2008, kde John pracuje v NYPD jako detektiv a se svou partnerkou Evou Marquezovou řeší případy vražd. John se také přátelí s Omarem, majitelem Jazzového klubu, který jako jeden z mála zná jeho tajemství. (Vienc)

(více)

Recenze (45)

Yuriko 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že byl předčasně ukončen. Potenciál to mělo, sice netuším jaké by tvůrci vymysleli pokračování, ale 8 dílu je prostě málo. Tady jsem se poprvé setkala s Nikolajem Coster-Waldauem a musím uznat, že to velmi dobrý herec. Roli "nesmrtelného" zvládl skvěle. Ze všech etap života mi byla asi nejsympatičtější ta "současná" role detektiva. Zápletka byla sice lehce předvídatelná, ale myslím, že po všech těch "super" seriálech je tohle příjemnější(a takové komornější). Určitě jedno z těch lepších děl. 5* za celý výborný seriál, který mě nadchl. ()

MossIT 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pěti dílech už mohu hodnotit. Pilotní díl na mě vůbec nezapůsobil, námět slabej, herci absolutně nezajímavý, herec v hlavní roli mě přímo iritoval. Musím ale přiznat, že postupem času se seriál začal rozjíždět a zlepšovat, ale žádná sláva to furt není avšak má to velkej potenciál, hlavně vzhledem k tomu námětu, ze kterýho se dá vycucat prakticky cokoliv... Jinak srovnání s Dexterem absolutně mimo mísu... Dodatek: Když už jsem si začínal říkat, že bych mohl jednu hvězdu přihodit, přišel závěrečný díl série, díky kterýmu jsem si uvědomil, že je to pořád jenom nudná kriminálka. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bývá docela častým pravidlem, že seriály kvalitativně na výši se dočkají brzkého zrušení a seriály nanejvýš nadprůměrné tu zabírají vysílací časy pět, šest let. Z poslední doby potkalo zrušení tak svělé kusy, jako byly seriály Firefly, Raines, Journeyman či New Amsterdam. Tak akorát příjemný hlavní hrdina, který získá nesmrtelnost, dokud nenajde ženu svého života v podání Nikolaje Coster-Waldau proběhne osmi epizodami tak rychle, že si jej akorát stihnete oblíbit a seriál končí. Veliká škoda, potenciál tu byl hodně veliký, sarkasmus a cynismus hlavní postavy příjemný, narážky na dlouhověkost a životní zážitky trefné a přesné. I přes to, že bylo zbytečné dělat seriál o osmi epizodách, já investovaného času nelituji. PS: Spolu s Journeymanem nejlepší titulková sekvence za hodně dlouhou dobu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

I když Nikolaj Coster-Waldau je sympaťák, nic to nepomáhá. Tenhle seriál totiž za moc nestojí. Flashbacky dost nudné a místy nesmyslné (tolik různých povolání?), kriminální zápletky laciné až předvídatelné, postavy včetně té hlavní ploché. Jistě, najdou se tam i světlejší momenty, ale není jich moc. Je to fakt spíš taková televizní oddechová nuda, jakejch můžeme v televizi vidět hromady. Tady je to teda ozvláštněný tím jeho věkem, ale ani to není zrovna trefa do černýho... i když hlášky a zajímavé znalosti založené na jeho stáří jsou hlavní silou postavy Johna Amsterdama. V podstatě jsem se u všech 8 dílů nudil a vůbec mi neva, že to nebude pokračovat... i když dějová linka s láskou k doktorce zůstala otevřená. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Musela jsem zapomenout na hromadu detailů, které mi vadí, protože zařadit toto dílo do oblíbených seriálů je pro mne prakticky jedinou možností, jak oficiálně dostat Nikolaje Coster-Waldaua do některé své zdejší topky. Přes zajímavou vyprávěcí strukturu, ať už tomu letitému rozsahu a odkazům divák věří nebo ne, je seriál "New Amsterdam" zbytečně konvenční, předvídatelný a přeslazený. Ale když tak nad tím přemýšlím, ráda to přejdu, protože detektiv John Amsterdam je nebezpečně sympatický muž a v podání Coster-Waldaua jednoduše perfektní. Bože, chci ještě alespoň jeden díl !! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava měla syna, který zemřel v šesti letech. (aktakanamor)
  • Hlavní postava měla 63 dětí. Jedním z jeho dětí je i Omar. (aktakanamor)
  • Hlavní postava měla za svůj život 609 přítelkyň. (aktakanamor)

Reklama

Reklama