Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela být bomba, dnes už je to bohužel opravdu trošku až moc ukecané a pomalé - samozřejmě až na scénu loupeže a následného útěku, který bych si mohl pouštět stále dokola. Plus krásně otevřený konec, který se již dnes (bohužel) tak často nevídá. P.S. - to likvidování jaguárů a cooperů si tvůrci fakt mohli odpustit, u toho bolestně zavylo už několik mých známých :D ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ´Dannyho jedenáctka´ (1960), se svého času stal naprostým fenoménem v oblasti zlodějských filmů, což zapříčinilo nemalou inspiraci dalších tvůrců ke vzniku snímků podobných. No, a tento, v koprodukci VB a Itálie, je jeden z nich. A tak tu máme další partu, kterou vede propuštěný vězeň (jak jinak) Charlie, odhodlaných k velké loupeži zlatých prutů ve své době v hodnotě deseti milionů dolarů. A že to musí být plán naprosto promyšlený snad ani není třeba připomínat. A promýšlené to samozřejmě mají a pro nás je to, i po tolika letech, stále fenomenální ukázka dokonalosti všech tvůrčích nápadů, jaké tu jsou k vidění. Největší divácký zájem míří především k autům použitých k úniku, jaký svět neviděl. Coby reklama na Mini Coopery snímek tímto zábavnou formou prostě zapůsobil dokonale. Tady máme možnost vidět, kde všude se dostanou a čím vším dokážou projet. Dynamika jízdy je brilantní a honička jako celek skutečně zábavná. A právě v tom je síla snímku. V žádném případě se nebere vážně a naopak spíše využívá sentiment všech daných skutků. Jasně, je v tom místy ironie i nadšení, ale ani trocha filozofie neuškodila. Hlavně na samém konci. ´Ostatní můžete přelstít, ale zkoušet štěstí nemusí být vždy bezpečné.´ A jen tak pro zajímavost, pozná někdo v jedné z rolí známého britského komika Bennyho Hilla? ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V několika komentářích se objevuje tvrzení, že remake působí zábavněji. Remaku jsem svého času nadělil velmi průměrné 3* a prakticky dokonale jsem ho vytěsnil z paměti. Opravdu není nač vzpomínat. Originálu nakonec nadělím pouhé 2*. Jedna je za jako vždy výtečného Michaela Caina, druhá za záblesky britského humoru koncentrované především v postavě šéfa britského podsvětí, toho času v nápravně výchovném zařízení. Zbytek tak nějak drhne, není dost vtipný ani dost chytrý, mám pocit, že ani pořádně neví, čím chce být. Vedlejší postavy zlodějského týmu jsou většinou nezajímavé a akční prvky na mě nefungují. Ovšem co stojí za zmínku, je závěrečná scéna, která mi patrně jako jediná zůstane navždy v paměti. Kdyby takhle vypadal i zbytek filmu, byla by to lahůdková věc. Celkový dojem: 45 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Remake si moc nepamatuju, jen že to byl celkem napínavý zlodějský film. Originál je bohužel tak trošku meh. Hlavní hrdina po propuštění z vězení zorganizuje "dokonalou" loupež v Itálii - 4 miliony ve zlatě z automobilky Fiat. Stačí vyvolat dopravní zácpu a v chaosu ujet i se zlatem. Michael Caine to táhne, bavila mě postava hlavního bosse, který je ve vězení víc než ředitel věznice. Nikdo další zajímavý už tu ale není, samotný zlodějský plán je jeden velký chaos a náhoda. A protože film je napůl komedie, ty honičky ve finále jsou spíše jak z grotesky, než napínavé. Autíčka v chrámech, v kanále, na střeše atd... no ale bylo to celkem vtipné. 3* za naprosto stupidní konec... SPOILER autobus se všemi a zlatem se houpe nad propastí... a rozjedou se titulky. Hergot to aspoň jeden zlodějský film nemůže dopadnout "dobře"? ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád Michaela Caina, mám rád britské filmy a mám rád šedesátá a sedmdesátá léta, takže na Italian Job jsem se fakt těšil. Ale nakonec musím konstatovat, že remake filmu v podobě Loupeže po italsku byl zkrátka lepší. Možná celkový zážitek shazoval podivný Cainův dabing, který mi k němu moc nešel, možná pár nelogičností a možná také vtipný, ale podivně seknutý konec... Ač nebylo špatné, hody se nekonaly, spíš takový pouliční fast food. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se ve skutečnosti objevily dva vozy Lamborghini Miura. Jedno nové a druhé již bourané. (Marator)
  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)
  • Studio Paramount původně chtělo do hlavní role obsadit Roberta Redforda, avšak zcela originální Caineův akcent a přirozená vizáž profesionálního lupiče-gentlemana rozhodly jinak. (venus)

Reklama

Reklama