Reklama

Reklama

V odborné péči

(seriál)
  • USA In Treatment
Drama / Psychologický
USA, (2008–2021), 54 h 55 min (Minutáž: 19–29 min)

Tvůrci:

Rodrigo García

Hrají:

Gabriel Byrne, Dianne Wiest, Michelle Forbes, Blair Underwood, Mia Wasikowska, Josh Charles, Embeth Davidtz, Melissa George, Mae Whitman, Glynn Turman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(130)

Obsahy(1)

Dokáže naslouchat cizím problémům, ale svoje zanedbává. Jeden psycholog a pět pacientů v oceňovaném americkém seriálu.  Seriál z produkce kabelové stanice HBO V odborné péči (2008) vznikl podle úspěšného izraelského seriálu Be Tipul. Každá z jeho 43 půlhodinových epizod je záznamem jednoho sezení. Hlavní hrdina, psycholog Paul Weston, přijímá pacienty ve své domácí ordinaci. V pondělí to je lékařka Laura, postrádající v životě otcovskou figuru, kterou si nahrazuje Paulem, v úterý namyšlený pilot Alex, traumatizovaný zbytečnou smrtí nevinných při plnění bojového úkolu v Iráku, ve středu šestnáctiletá gymnastka Sophie, přitahovaná myšlenkami na smrt, ve čtvrtek manželský pár Jake a Amy, kteří po několikaletém léčení neplodnosti najednou nevědí, co si počít s nastávajícím těhotenstvím, a konečně v pátek Paul sám chodí za Ginou, ovdovělou terapeutkou na odpočinku, s níž se před lety ve zlém rozešel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Ender66 

všechny recenze uživatele

Ďalší HBO seriálový šmačíček ponúkajúci nám sondu do života psychológa Paula. Väčšina dielov sa odohráva v jednej miestnosti s dvoma, maximálne troma postavami. A hoci sa v seriály takmer nič neudeje v mnohých dieloch sa napätie vybudované čisto pomocou dialógov dá krájať. Nutno pustiť Michaelovi Bayovi nech vidí, že atomsféra sa dá budovať aj iným spôsobom ako ratata :) ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem dokoukal celou první sérii a slovo, které se mi dere do úst je - bravurní. In Treatment je americkou variací na izraelský seriál BeTipul. Celý koncept této podíváné je založen na dlouhých dialozích, a proto potěší spíše oko náročnějšího diváka. Hlavní postavou je psychoterapeut Dr. Paul Weston, který i přes své zaměstnání má sám velké osobní problémy. Gabriel Byrne je v hlavní roli opravdu vynikající a natolik přesvědčivý, že by mu člověk dokonce věřil, že má k úspěšné herecké kariéře otevřenou i psychologickou poradnu jako takový menší "vedlejšák". Každý díl představuje jeden všední den v týdnu a jiného pacienta, kromě pátku, kdy naopak samotný Paul usedá do pacientského křesla. Divák má možnost shlédnout celkem 9 týdnů. Postavy, které Dr. Weston léčí, okamžitě zaujmou a je neskutečně zajímavé sledovat jejich vývoj v průběhu terapie. Ne každá epizoda se ovšem odehrává za zdmi Paulovy ordinace, postupem času se nám odkrývá čím dál více ze soukromí hlavního hrdiny včetně příslušníků jeho rodiny. Těch 43 dílů je sice běh na dlouhou trať, ale rozhodně se vyplatí dorazit až do cíle. Jednoduše se jedná o jedinečný seriálový zážitek. V přípravách je navíc už druhá sezóna, těším se. ()

Reklama

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Wow, již po pár dílech musím říct, že jde o velmi velmi kvalitní seriál, neskutečně originální. Jde o pohlcující, téměř hypnotizující záležitost, která donutí člověka přemýšlet nad svým vlastním životem... Gabriel Byrne je frajer, na začátku jsem o jeho obsazení nebyl úplně přesvědčen, ale zcela jsem změnil názor, on je v této úloze geniální. Navíc optimální stopáž, každý díl končí těsně předtím, než by začal nudit. --- Po 1. sérii: Jsem nadšen, opravdu jeden z klenotů dramatické tvorby. Určitě to není seriál pro každého, ale vyplatí se počkat a dát mu šanci. Viděno v originále; přestože mě ke sledování paradoxně navnadil jeden díl viděný na ČT2, dabing opravdu zabíjí velkou část emocí. --- Po 2. sérii: Noví pacienti a nové osudy Paula Westona, kvalita však neklesla ani o píď, velký palec nahoru a těším se na další díly. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Dala sem Gabrielovi druhou šanci, na sezení s nim sem se vrátila a nejenže sem musela zvednout jeho ohvězdičkování, ale taky se mi zažral pod kůži a já se do něj při finální scéně na konci 21.dílu zamilovala. Tenhle seriál je geniálně promyšlenej a emočně nasycenej a jako bonus tu neni jediný herecký poleno. (Právě nehorázná herní polenovitost byla důvod, proč sem u tý naší český kopie nevydržela ani pět sezení a přeorientovala sem se na tuhle lahůdku, takže neironický veledíky českejm nehercům!) ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl první díl v dabingu na ČT2, což pro mě byla bolestná zkušenost, jak mám rád rodný jazyk, opět jsem se přesvědčil, že seriály v dabingu opravdu ne a nemusím! U mě to dokáže dabing sestřelit o 50% i víc, kvůli čemuž mě první díl spíše rozezlil, než zaujal. Další díly už jsem se pro jistotu podíval v originále s titulky (během týdne) a to je jiná káva - líbí! Někde kolem dvacátého jsem se sice už začal nudit, ale suma sumárum velmi důstojná, konverzační věc! ()

Galerie (549)

Zajímavosti (6)

  • Gabriel Byrne nikdy nečte scénář k následující epizodě dřív než v den natáčení. Pomáhá mu to v zachování si odstupu od charakteru pacienta, kterého tak nemá přečteného, ale scénu po scéně se k němu propracovává. Díky tomu ho nesoudí, ale přirozeně ho zajímá, co se danou postavou děje, a proto je i jeho herecký výkon věrnější. (honzii)
  • Paul Weston (Gabriel Byrne) řekl ve 2. řadě Gině (Dianne Wiest), že nesnáší své křeslo. Ve skutečnosti ho ani Paulův představitel Gabriel Byrne nesnesl. Už v 1. řadě byl s křeslem nespokojen, ve 2. řadě dostal nové, které nesnášel ještě víc. "Neměl jsem rád to křeslo minulý rok, ale to nové jsem nesnesl ještě víc," uvedl Byrne v rozhovoru pro HBO po skončení natáčení 2. řady. "Chtěl jsem křeslo, ve kterém opravdoví terapeuti normálně sedávají, protože musejí sedět dlouhé hodiny každý den. Dali mi to nové křeslo a vypadalo docela pohodlně, ale nakonec omezilo mou řeč těla ještě víc. Předtím jsem mohl používat své ruce, opřít se o ně a podobně. Nic z toho tento rok dělat nemohu."  (honzii)
  • Narozdíl od klasické praxe, kdy se TV show točí po jednotlivých záběrech a neustále se přerušuje, Gabriel Byrne preferuje, když se natočí epizoda na jeden zátah, tzn. půl hodiny. (honzii)

Reklama

Reklama