Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady už to trochu haprovalo. CITÁT - Mám osm dní do důchodu a neudělám žádnou blbost............ Scénář: Shane Black, Jeffrey Boam a Robert Mark Kamen. CITÁT - Stop! Stop! Co je to sakra za pitomce?! Může ho někdo odnést ze scény, prosím?.......... Kamera: Jan de Bont. CITÁT - No nazdar. Tady je víc plastiky, než má Cher. Režie - Richard Donnel. Hudba - Michael Kamen a Eric Clapton. Kamera - Jan de Bont. Úvodní scénka "který drát přestřihnout" je jasné klišé, ale v rukách těchto dvou odborníků je to prostě zábava. CITÁT - Ale před chvilkou jsi říkal modrý!!....... Však už víme, že jeden je Zkáza a druhý Chaos. Ne on je Zkáza, já jsem Chaos. Povídá Riggs (Mel Gibson). Roger (Danny Glover) má šest dní do důchodu a chce už mít klid. Jenže jsou nalezeny průbojné náboje tak zvané zabijáci policajtů. To však není vše, tento případ bude složitý. CITÁT - Dostanu bouchačku?.......... Hlavní aktéři maj sice spoustu vtipných dialogů, ale obsahově je to smutný příběh. CITÁT - Pozor Riggsi, je z vnitřního......... Scéna se psem okolo 55 minuty je úžasná. To je pánská záležitost. CITÁT - Lehni! Jeď! Šlápni na to!........... Na dvojku to nemá, ale úspěšně to šlape na paty jedničce. Chybí tomu ta originalita a je to trochu přeakčněné. A jak jsem již napsal dialogy jsou super. DIAOL: RIGGS na Rogera - Budeš řídit! ROGER na Riggse - Ne. Já budu řídit! RIGGS na Rogera - Ne, ty řídíš, já nemůžu! ROGER - Tak dobře, řídím............ CITÁT - Na tři? Ne na dvě? Tři! Policie vzdejte se!!!!!........ Závěrečná scéna je hodně demoliční a výbušná. Je to prostě super akce o kterou se ještě postará Lorna (Rene Russo) a Leo (Joe Pesci) CITÁT - Romantický večer u ohně........ Příběh vlastně končí tam, kde začal, ale pozor, nevypínejte své videopřehravače, film ještě nekončí. CITÁT - Kouření mi pomáhá zbavit se závislosti na psích sušenkách............ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně Rene Russo! Tedy ne že by v prvních dvou dílech scházela, ale tady je prostě nepostradatelná. Takhle se rozvíjí příběh postavy filmové ságy;) Kvalita maličko, maličko nižší než u prvních dvou částí, ale není to už prostě ono. Jenže i tak stojí vysoko nad počiny typu Neprůstřelný se Sandlerem a Wayansem... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že je to na mě moc užvaněné, moc "vtipné". Méně je někdy více a já bych klidně mohla připlácnout čtvrtou hvězdici za povedenou komediálně akční kriminálku se sympatickými hrdiny, kdyby trochu méně blábolili (méně hlášek, více kvalitních) a kdyby byla scénáristou výrazně omezena überotravná postava Lea Getze. Jinak dobrý, nenudilo, pobavilo, akorát mě to chvilkama prostě sra... vyměšovalo. 68% EDIT: No, předchozí napsané platí, ale tenhle film prostě nepatří mezi tříhvězdičkové. "Říznul ses při holení?" "Jo." "Stará žiletka?" "Starej ksicht!" 74% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré využívajú úspech "jedničky" a pritom si udržia nastavenú úroveň. Takým filmom je tretie pokračovanie Smrtonosnej zbrane. Už nezabudnuteľný dialóg pri rozhodovaní, ktorý drôtik prestrihnúť, dáva tušiť, že zábava bude ešte lepšia, ako v predchádzajúcich dvoch dieloch. Ich úspech zabezpečil trojke slušný rozpočet, ktorý však niekedy pôsobil kontraproduktívne. Naopak rozšírenie počtu neanonymných postáv o Rene Russo sa ukázalo byť dobrým ťahom. Výsledkom je svieža komédia s nadhľadom, ktorá pobaví aj pri opakovanom sledovaní. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Smitty (John Cenatiempo) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 686 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Riggsův (Mel Gibson) pes Sam se v tomto díle objevil pouze na chvíli ve vystřižených scénách, v rozšířené verzi filmu a v traileru. (tequilla)
  • V scéne, keď Leo (Joe Pesci) príde na návštevu do nemocnice, má zafixovanú pravú ruku, aj keď bol postrelený do ľavej ruky. Po odchode a opätovnom príchode do nemocničnej izby má už opäť zafixovanú ľavú ruku. (ZetDaElO)

Reklama

Reklama