Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

26.6.2010 ~ Další zástupce oblíbené proplétačky osudů. Tentokráte se vše motá kolem trojice policistů z Brooklynu, takřka důchodce, bezradného otce a manžela a policisty v utajení. Není to špatné, ale už jsem poslední dobou viděl "propletenců" tolik, že mi to už nepřichází vůbec nijak zvláštní ani zajímavé. ~ Don Cheadle je policista v utajení a usiluje o povýšení. Pracuje totiž v utajení v jednom místním drogovém gangu už tak dlouho, že mu dělá čím dál tím větší potíže soustředit se na to, že je ve skutečnosti policista. Povýšení je mu neustále pouze slibováno a on už toho začíná mít dost. Jednoho dne ale dostává konečně příležitost se ukázat, musí ale podrazit toho, komu je zavázán možná více, než své práci odznakem, Wesleyho Snipese. ~ Ethan Hawke má ženu, děti a další přírůstky do rodiny se velmi brzy očekávají. Ethan by chtěl své rodině dopřát mnohem lepší bydlení a život, než je hnijící dřevěná barabizna, která se neblaze odráží ve stavu jeho těhotné manželky. Ethan je rozhodnut jakkoliv si zařídit potřebné peníze, protože sám cítí, že jako manžel a otec selhal. Peněz je pramálo, jako policista má ale možností, jak se dostat k něčemu, co nikomu nemusí chybět. Otázkou je, za jakou cenu. ~ Richard Gere je řadový policista a to už pro něj příliš dlouhých 22 let. Zbývá mu týden do důchodu a on ho chce prostě jen přežít. Nemá manželku, nikoho, ke komu by se vracel, kromě místní kurvičky, která mu to, co chce ale dát nemůže a nechce. Dennodenně se tak probouzí s tím, že život smyslu pozbývá. Jeho plány mu ovšem nabourává jeho nadřízený, který mu na posledních pár dní přiděluje nováčky, aby jim ukázal, zač je toho jejich práce. Nejen díky nim má ještě Richard možnost ukázat nejen o čem je tahle práce, ale možná i to, co je v něm. ~ V rámci příběhu mají postavy i jejich osudy smysl a děj tak nespěje jen ke konci, který prostě nějaký v příběhu být musí. Richardovi se jeho unavenost prací a životem dá uvěřit dosti lehce, Donovi jeho postava také hezky sedne a jediný, kdo mi do své role sednul až příliš moc, byl Ethan. Už nevím kde, ale podobnou "trosku" už někde hrál, takže mi začíná připadat, že je tak nějak všude stejný. Dobrý, ale stejný. Tak jako tak, film je to dobrý, ale zase jeden z mnoha, nic pro dlouhodobé zapamatování. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Protagonistami sú traja členovia rôznych zložiek policajného zboru. Kde je hranica medzi zákonom a zločinom? Možno ju prekročiť jednoducho alebo ju prekročiť nedá? Policajti v New Yorku sú v tomto filme predstavení veľmi realisticky a film je strhujúcou drámou troch kamarátov, troch policajtov, troch príbehov. Životy policajtov sú zobrazené neobyčajným, drsným spôsobom, ktorý udrží diváka v napätí až do konca. Snímok vcelku vydarene nadväzuje na tradíciu obdobných temných policajných filmov, ktorých ťažiskom je viac či menej "objektívny" obraz policajnej práce v zložitých podmienkach. Chýbajú tu napríklad akčné automobilové naháňačky, zato je tu dosť prestreliek a veľa mŕtvych. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I když to očividně diváci neznalí policejní tématiky neprohlédnou, tak Nejlepší z Brooklynu rozhodně patří mezi nejlepší policejní filmy. Sice tam, kde Training Day bodoval perfektně rozvinutým příběhem, může tento film trochu zklamat, ale čeho si cením nejvíc, je psychologie postav skrývající se na pozadí snímku. Herci jsou naprosto perfektní, už jen z jejich pohledů je cítit, co prožívají, je poznat, kam uhodila frustrace policejní práce, kam nespravedlnost, kdo vyhořel a kdo se s tím jak může vypořádat. Netvrdím, že děj je kdovíjak realistický, ale pocity odehrávající se na pozadí jsou věrné. Každá událost má velkou tíhu a atmosféra je vynikající už jen díky výbornému užití hudby. Nejlepší z Brooklynu jsou síla, tak nějak by to klidně mohlo být... 9/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama