Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi som to prepískol očakávaniami... Training Day to nie je mladá pani... ale aj napriek tomu, vôbec to nebolo zlé, podobné príbehy vážne môžem, ale tomuto chýbalo k určitej zohranosti omnoho viac skúsenosti... Herci potešili, taktiež prostredie... klasický môj šálok kávy, ale musím byť nekompromisný 6-7/10 (slabší odvar moku) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua jede v téže lajně, jakou vytyčil v Training Day, tedy zasadil svůj příběh do prostředí bahna velkoměsta plného násilí, zločinnosti, gangsterů, neschopnosti a bezmoci policie, jejíž špičky navíc hrají svou vlastní hru a jde jim spíš o osobní kariéru než o dobro věci. V rámci žánru jde opět o nadprůměr, nicméně v téhle kategorii je hodně velká tlačenice a Nejlepší z Brooklynu při nejlepší vůli mezi špičku nepatří. Ani ne tak proto, že v něm hraje Richard Gere, kterého osobně moc nemusím, protože podle mého mínění patří do kategorie herců, kteří svoji roli pouze hrají a ne prožívají, a také ne kvůli skutečně průměrnému nováckému dabingu. Je to spíš pro obecnou líbivost, které Fuqua podléhá, nepravděpodobnost některých situací, přehnanost a četnost přestřelek, protože ukázka života z Brooklynu vypadá horší než život v občanskou válkou zmítaném Bagdádu, a scénáristicky ten snímek přece jen chtělo líp ošetřit - závěr je takový nanicovatý. Osudy tří policistů se mohly protnout rafinovanějším způsobem. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua natočil jeden dobrý film (Training Day), který mě vlastně ani moc nezaujal. Ale od té doby se o něm může psát jako o Oscarovém režisérovi (bůhví proč, když ten Oscar šel pro herce v hlavní roli - Denzelovi Washingtnovi). Ale reklama je to dobrá - zvlášť když Nejlepší z Brooklynu jsou takový Training Day revival, jen Ethan Hawke už trochu zestárl a tak si nezahrál nováčka a černého poldu vystřihl místo Washingtona Don Cheadle. Abych nepřeháněl, tak taková kopie to zase není, ale společných prvků se najde dostatek. O něčem alespoň vzdáleně originálním tu nemůže být řeč. Jinak je to klasicky slušné odvedená řemeslná práce - režie i ostatní aspekty. Nic světoborného, ale jinak příjemně utíkající film, který si na DVD asi člověk rád pustí. Jen film o temné stránce Brooklynu mohli nechat natočit někoho, kdo v Brooklynu vyrůstal a nepřišel z Pittsburghu... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Fuqua sa znova vracia k žánru ktorý ho preslávil. Drsná dráma medzi policajtmi a gengstrami. V konečnom dôsledku treba povedať, že film je lepší ako Odstreľovač, alebo Kráľ Artuš. Ale aj samotný Training day pokryvkával na miestach, ktoré dokázali L.A. utajené skutočnosti, alebo filmy Davida Ayera ustáť. Problémom je väčšia spätosť s hrdinami. Väčší dôraz na budovanie charakterov a na väčšie spojitosti medziľudských vzťahov medzi postavami. Vo filme sledujeme tri dejové línie a pritom len tá s Richardom Gereom stojí za zmienku. Pričom aj nej chýba potrebnejšie vykreslenie. Fuqua a scenárista Martin sa rozhodli, že čím menej o minulosti hlavného hrdinu budeme vedieť tým lepšie. Sledujeme ich v konečnom dôsledku len v určitom úseku ich života. Lenže spomenúť nejaké veci a potom neukázať vizuálne ich dôsledky je veľkou chybou. Skutočné kamarátstvo medzi Cheadleom a Snipesom sa nedá vysvetliť len obyčajným potľapkaním po chrbte a kvázi dôverou. Zmätenosť Ethana Hawkea sa nedá znázorniť spoveďou v kostole a potom už ničím iným. Každý z hrdinov podstupuje zúfalé kroky, tie ale akoby zanechávali pocit zbytočnosti. Prečo to hrdinovia robia, keď v konečnom dôsledku tie veci nie sú až také zlé? ide o česť? Ale kde je ukázaná? Ide o spravodlivosť? Ale voči komu? Film je síce pekne zrežírovaný a nenudí, ale vyšumí z hlavy rýchlejšie ako šumienka v pohári vody. Dobrá myšlienka, ale robená lepšie inými tvorcami. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama